Home / Algemeen / Martinus wint van AGB, maar degradeert wel naar vierde klasse

Martinus wint van AGB, maar degradeert wel naar vierde klasse

Sporting Martinus is ondanks een 1-3 zege bij AGB gedegradeerd naar de vierde klasse. De ploeg van Jannis van der Lijcke is door de overige uitslagen, winst van RCH, DSS en Diemen, kansloos voor lijfsbehoud in de derde klasse. Voor het eerste sinds het seizoen 2002/2003 speelt Sporting Martinus komend jaar weer in de vierde klasse.

Het is precies elf jaar geleden dat Sporting Martinus kampioen werd in de vierde klasse en dus haar laatste wedstrijd in die afdeling speelde.  Een jaar later was, via de nacompetitie zelfs promotie naar de tweede klasse een feit. Na zeven jaar, in 2011, volgde degradatie naar de derde klasse en twee jaar later is de club uit Amstelveen dus weer terug bij af; de vierde klasse.

phoca_thumb_l_DSC06220

Ondanks de 3-1 zege bij AGB, door twee doelpunten van David Soesan en eentje van Arabi el Abdessadak,  Durende het seizoen werd het keepersprobleem (namelijk geen keeper) een te groot probleem. Trainer Kees Koedood, die als interim aan het seizoen begon, haakte tussentijds af. Zijn vervanger, Jannis van der Lijcke, kon het roer slechts gedeeltelijk keren.

Met spelers uit eigen kweek werd na de winterstop een nieuwe koers gekozen. Eentje die succes lijkt, want na die wisseling werden er wel resultaten geboekt. Echter waren die niet voldoende om in de derde klasse te blijven.

phoca_thumb_l_DSC06212

Met Ron Gerlof als nieuwe trainer heeft de club voor een duidelijk lijn gekozen. De Martiniaan zal met veel eigen spelers gaan werken en zo hoopt de club weer de weg in te slaan die het vanaf 2011 ook bewandelde.

Volgende week speelt Sporting Martinus voorlopig haar laatste wedstrijd in de derde klasse. Op Sportpark Overburg is RKDES dan de tegenstander.

Foto’s www.martinianen.nl

Send this to a friend