Martinus zet NFC te kijk Amstelveense derby

Sporting Martinus heeft in de zondag vierde klasse F NFC haar eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. De ploeg van Ron Gerlof won de derby aan de Sportlaan met 2-4. Beide clubs hebben nu negen punten.

NFC stond bij rust nog met 2-1 voor , maar moet na ruist buigen voor Martinus dat de verdedigingsfouten van NFC genadeloos afstrafte.

Foto Jos Spitteler: Yacob Sason heeft NFC zojuist op voorsprong gezet

Het eerste deel van de wedstrijd was NFC duidelijk de betere ploeg. Het team van Ruud Visser zocht veelvuldig de aanval en het was dan ook Yacob Sason die na twaalf minuten de score opende (1-0). Op snelheid was hij zijn directe tegenstander te slim af en passeerde eveneens doelman Steven den Heeten. Het schudde Martinus wel wakker. Eerst raakte David Soesan nog de lat, maar na 23 minuten was het wel raak. Doelman Leroy van Tol beoordeelde een diagonaal schot van Hidde Petersen niet goed en de gelijkmaker was een feit (1-1).

Beide teams bleven na de gelijkmaker de aanval zoeken. Iets dat de wedstrijd zeer ten goede kwam. Het was NFC dat vervolgens voor de tweede keer op voorsprong kwam. Sander Klaver speelde spits Sason aan en die zorgde met zijn tweede treffer van de middag voor een nieuwe voorsprong (2-1).

Foto Jos Spitteler: De 1-1 van ... in de maak
Foto Jos Spitteler: De 1-1 van Hidde Petersen in de maak

Doelman Den Heeten hield Martinus in de eerste minuten na rust op de been, maar daarna namen de bezoeker het heft in handen. Doelman Van Tol hield Soesan nog van scoren af, maar de snelheid van Soesan zorgde voor veel problemen in de NFC defensie. Hij was het dan ook die in de 52ste minuut voor de verdiende 2-2 zorgde. Het bleek tevens de ommekeer te zijn.

Foto Jos Spitteler: Martinus viert de gelijkmaker van
Foto Jos Spitteler: Martinus viert de gelijkmaker van David Soesan

Martinus had daar echter wel een penalty voor nodig. Dennis Melkert begaat een overtreding in het strafschopgebied en Joel Cornwall maakt het vervolgens koelbloedig af (2-3). NFC is genoodzaakt wat meer risico te nemen. Het duurt nog even voordat Martinus profiteert van de geboden ruimte. Invaller Raymond Wismijer raak eerst nog de bovenkant van de lat en Van Tol staat een treffer van Cornwall in de weg. In de laatste minuut van de wedstrijd valt de definitieve beslissing als Thomas Verhoogt vanuit een snelle counter voor de 2-4 eindstand zorgt.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4F