Mary-Jane Olumagba
Olumagba bij het Nederlands Vrouwenelftal met nummer 4.

Mary-Jane Olumagba maakt bij ASV De Dijk rentree op voetbalveld

ASV De Dijk start na de zomer met een compleet nieuw vrouwenelftal aan de competitie. Waar de vereniging een hoop veelbelovende talenten naar de club haalde, moet Mary-Jane Olumagba voor de broodnodige ervaring zorgen.

De voormalige speler van Buitenveldert stond de afgelopen twee jaar niet meer op het voetbalveld. In 2018 liep Olumagba namelijk een scheurtje in haar meniscus en kraakbeenschade achter haar knieschijf op, wat een lang revalidatieproces tot gevolg had. “Ik kreeg een duw op het moment dat ik het niet verwachtte, waarna mijn knie de verkeerde kant op draaide. Na rust wilde ik het echter nog even proberen, alleen dat was niet verstandig. Toen zakte ik na vijf minuten nogmaals er doorheen. Ik hoorde op dat moment ook wat scheuren, wat waarschijnlijk het scheurtje in mijn meniscus was. Gek genoeg kon ik gewoon nog lopen en rennen, maar achteraf was het niet slim om nog op het veld te komen.”

Haar fysio adviseerde Olumagba vervolgens om door middel van oefeningen hard te trainen, zodat ze haar benen sterker zou maken. “Dat heb ik zo’n zes maanden lang gedaan, maar vervolgens ben ik een tijdje gestopt. Ik kon mezelf eerlijk gezegd niet meer motiveren, omdat ik vooral binnen aan het werk was. Ik heb tussendoor twee keer op het veld meegetraind, maar dat was het.” Een tijdje geleden besloot Olumagba echter weer actie te ondernemen. Inmiddels denkt ze zelfs dus weer stiekem aan een rentree bij ASV De Dijk. “Ik kan gelukkig alles weer met mijn been doen, al heb ik wellicht wél tijd nodig om topfit te worden.”

Olumagba heeft tot nu toe twee keer meegetraind met haar nieuwe team, waarin ze veel talenten ziet lopen. “Al mogen we door de coronamaatregelen natuurlijk nog geen partijspel doen. We zijn voornamelijk bezig met conditie, kracht, passen en trappen. Als de voorbereiding begint kunnen we daardoor pas écht testen hoe het met mijn knie is.” Ze moet komend seizoen een belangrijke rol gaan vervullen in het nieuwe team. “Samen met Grace (Karijodikromo, red.) ben ik een van de Veterinnen, dus we hopen dat het een goede combinatie wordt met de jonkies. We moeten met onze ervaring zorgen voor een goede balans binnen de selectie.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Nederlands Vrouwenelftal

Goossens vecht zich uit heftige periode: “Ik herkende mezelf niet meer”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)