Mathijs Miserus (AFC zaterdag) keert terug bij Pancratius

Pancratius heeft de selectie voor volgend seizoen zo goed als op orde. De nieuwe trainer Rob Rijnink presenteerde in één keer zes nieuwe namen voor de zondag tweedeklasser. Eén van de nieuwelingen is Mathijs Miserus (AFC zaterdag), die in Badhoevedorp terugkeert op het oude nest.

Tot de D-junioren droeg hij het shirt van Pancratius, daarna vertrok de 22-jarige Miserus naar AFC. Voor het tweede seizoen speelt de verdediger in het zaterdagelftal. “Vorig seizoen heb ik mijn kruisband afgescheurd en ik ben sinds de winterstop pas echt fit. Volgend seizoen speelt AFC zeer waarschijnlijk in de Hoofdklasse en dan ben ik bang dat ik te weinig aan spelen toe kom. Dat is het belangrijkste voor mij, dat ik weer minuten ga maken.”

Elk jaar werd Miserus benaderd voor een terugkeer in Badhoevedorp, waar hij nog steeds woont. “Ik heb altijd goed contact gehouden met de club. Het is leuk om terug te keren, weer een andere uitdaging. Het is grappig dat ik het oude shirt weer ga dragen. Dat het een klasse lager is, maakt voor mij niet heel veel uit.”

De verdediger had een goed gesprek met Rijnink. “Hij heeft een prima indruk achtergelaten. Het is duidelijk dat hij er een nieuwe wind doorheen wil laten waaien en hij komt over als een goede trainer. Volgend seizoen willen we meedoen om het kampioenschap.”

Foto Jos Spitteler | Shanon Schet (hier nog in het shirt van ZSGOWMS) wordt bij Pancratius herenigd met Rob Rijnink

De Badhoevedorpers hebben zich voornamelijk in aanvallend opzicht versterkt. Bas Pel (Argon), Stefan Gorgievski (Legmeervogels), Joshua Casper (Breukelen) en Shanon Schet (OSV zaterdag) dragen volgend seizoen ook het rode tenue. Laatstgenoemde is een oude bekende van Rijnink, want de twee werkten eerder samen bij ZSGOWMS. Het zestal wordt gecompleteerd met Chester Steward, die overkomt van DCG.

De overige gaten wil Rijnink opvullen met spelers die vanuit de jeugd doorstromen. “Er zitten voldoende potentiële spelers in de A-junioren of de Zondag 2. De bedoeling is dat we veel met eigen jeugd gaan werken.” Daarvoor heeft de oefenmeester ook Edwin Kortlevers (nu Hoofddorp A1) gehaald als nieuwe trainer van de Zondag 2. Beiden speelden nog samen in Jong Ajax.

Foto boven: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!