Mathijs van Rijn maakt zich op voor kampioenschap met KDO

Voor KDO staat er in de één na laatste speelronde van de competitie een hele speciale wedstrijd op het programma. De ploeg van Raymond de Jong moet op bezoek bij SJZ winnen om het kampioenschap binnen te slepen. Mathijs van Rijn hoopt dat het een geweldige zondag wordt.

De spits heeft dit seizoen een belangrijk aandeel gehad in het succesvolle seizoen van de club uit De Kwakel. “Met dertien goals kan ik tevreden zijn over mijn seizoen, maar het belangrijkste is dat we als team gewoon heel goed hebben gespeeld. Onze verdediging kan goed vanuit de nul spelen en dan slaan we uit de omschakeling eigenlijk altijd wel toe. In de tweede seizoenshelft heb ik wat minder gescoord. Gelukkig heeft onze linksbuiten Joeri Stange de tweede seizoenshelft vooral voor de doelpunten gezorgd.”

Aankomende zondag kan de koploper van de zondag derde klasse A (West 2) de klus klaren op bezoek bij SZJ in Zoeterwoude. “Dat wordt geen gemakkelijke wedstrijd. Het is niet zo dat we daar zomaar even kampioen worden. Thuis wonnen we ook met moeite. Onze keeper heeft ons toen in de laatste minuut gered. Daarnaast is een kampioenswedstrijd toch anders. Er staat toch meer druk op.”

Van Rijn verheugt zich op een fantastisch feest zondag. De aanvaller kijkt als onderdeel van de spelersraad uit naar de festiviteiten. “Het leeft heel erg in het dorp. Tijdens de derby tegen Nicolaas Boys stond er ongeveer 400 man langs de lijn. Dat verwacht ik nu weer. We gaan ook met de bus naar de wedstrijd. Dat doen we normaal gesproken nooit. Als we het kampioenschap binnenhalen zullen we met de platte kar door het dorp gaan en daar gehuldigd worden. Daar moeten we alleen nog niet te veel aan denken. Eerst maar zorgen dat we winnen.”

Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO