Matig Amsterdams succes in beker

De Amsterdamse clubs in de districtsbeker hebben niet voor al te veel positieve resultaten gezorgd. Alleen zondag eerste klasser JOS Watergraafsmeer wist zich voor de laatste zestien te plaatsen door SV Diemen te verslaan.  Ajax 2 (tegen Volendam) en OSV (tegen Zuidvogels) vlogen er uit.

JOS Watergraafsmeer nam het eerder deze week (dinsdag) op tegen SV Diemen. De ploeg van Sander Middelbeek kende geen problemen met de derde klasser. In Amsterdam Oost werd het 7-0.  In de eerste wedstrijd na de winterstop zette JOS de lijn door waar het in 2012 was geëindigd; namelijk winnen. Vanaf het eerste fluitsignaal was het eenrichtingsverkeer. Dat het bij rust slechts 2-0 was door doelpunten van Alex de Bruijne en topscorer Paul Bekker was een wonder. In de tweede helft liep de score nog snel op. Wederom De Bruijne, Maurice Renger (2X), Dion Glumac en Roy Bussman (strafschop) zorgde voor de 7-0 eindstand. In de achtste finale neemt JOS het in een thuiswedstrijd op tegen topklasser ADO’20 of Wasmeer (wedstrijd wordt vanavond gespeeld)

OSV verloor met 1-4 van Zuidvogels

OSV (zaterdag tweede klasse) kon het niet bolwerken tegen eersteklasser HSV Zuidvogels. In Oostzaan werd het 1-4. De gasten waren duidelijk de betere ploeg maar wonnen uiteindelijk wel wat geflatteerd.  Ondanks de harde wind probeerde beide ploegen te voetballen. Het leverde Zuidvogels via Jermain Fitz James de openingstreffer op. Na rust, met een nog hardere wind, had OSV de eerste tien minuten het overwicht. Maar een eigen doelpunt zorgde voor de 0-2. Een strafschop bracht de Amsterdammers terug in de wedstrijd. Burak Bulduk en Jermaine Cikic werd het uiteindelijk 1-4. Zuidvogels neemt het in de volgende ronde op tegen GVVV.

Foto Rob van Vliet: Ajax 2 werd uitgeschakeld door Volendam

Het tweede zaterdag team van Ajax, dat eerder titelverdediger Chabab uitschakelde, redde het net niet tegen RKAV Volendam. De hoofdklasser won op Sportpark De Toekomst met 1-2.  De Amsterdammers kwamen zelfs al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Dennis van der Welle kopte al na vijf minuten een voorzet van Joel Silooy binnen. Antonio Cvetkovic kreeg direct daarna een grote kans op de 2-0 maat zijn inzet trof geen doel. Nog voor rust herstelde Volendam zich. In de tiende minuut zorgde Joey Tol voor de gelijkmaker en Jaap Molenaar zette de Volendammers zelfs op voorspong. In de tweede helft verdiende Ajax de gelijkmaker maar kansen van Glenn van Zooilingen en Melvin de Groot werden door doelman Kees Tol onschadelijk gemaakt. Ajax 2 kan in ieder geval met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten.

Het duel tussen  ZSGOWMS en Always Forward werd gisteren (woensdag) afglast. Kijk voor alle uitslagen en het programma op de bekerpagina!

Foto’s Ajax: Rob van Vliet
Foto OSV: website HSV Zuidvogels

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!