Fortuinlijk AMVJ vecht zicht voorbij stug Marken

AMVJ heeft vanmiddag niet eenvoudig de drie punten op Sportpark het Loopveld gehouden. De ploeg van trainer Hans Schakel was met 2-1 nipt te sterk voor Marken. Jimmy Jansen kopte de Amstelveners na rust op voorsprong. De bezoekers kwamen een kwartier voor het einde langszij, maar even later bracht Chris Boer via een streep de thuisploeg al de elfde zege op rij. Met het oog op de topper over twee weken blijft AMVJ de koppositie delen met AFC, dat EDO de baas was.

Het treffen met de eilandbewoners was een wereld van verschil met de 0-4 uitzege bij BOL van vorige week. AMVJ legde vooral in de eerste helft een zeer matige pot op de mat. ”Het was gewoon niet goed. Een beetje ‘hotemetotevoetbal’. In de eerste helft hadden we vaak balverlies en liepen we teveel op elkaar te kibbelen. Dat is fout. We moeten gewoon positief blijven. Als het wat minder gaat dan maar gewoon vol de beuk erin”, aldus winnende doelpuntmaker Chris Boer.

HAV-AMVJ-Mark-article-6

Na een tegenvallende openingsfase waarin AMVJ nog gevaarlijk was via een indraaiende corner van Jeroen Halsema en een vrije trap van Jonne Seriese, kakten de bordeauxroden in. Het leverde een paar goede kansen op voor Marken. Een poging van Kevin Giele zeilde naast en een schot van spits Peter Bakker miste richting. AMVJ kon daar, op een kansje uit de tweede lijn van Chris Boer na, weinig tegenover stellen.

De gasten lieten zich via Rene Commandeur nog even gelden, maar de middenvelder had teveel tijd nodig en vond doelman Levien Rocha op zijn weg. Pas vlak voor de pauze kreeg AMVJ haar eerste serieuze mogelijkheid. Mark Schol stoomde sterk door via de rechterkant en legde terug op Rene Boer, wiens schot een gemakkelijke prooi was voor Marken-sluitpost Yort Willems.

HAV-AMVJ-Mark-article-5

Ook in het tweede bedrijf had AMVJ het behoorlijk lastig met de bezoekers. Arno Boes zorgde twee keer voor gevaar. Bij zijn eerste poging kreeg de aanvaller de bal niet goed onder controle en bij kans twee mikte hij te hoog. AMVJ was hierna wel zeer meedogenloos. Nadat een schot van Chris Boer nog voor de lijn werd weggehaald, opende Jimmy Jansen een paar minuten later wel de score. Jansen knikte het leer uit een hoekschop van Imke van Moorselaar eenvoudig binnen.

Met de voorsprong op zak mocht AMVJ zich best wel in de handen wrijven. Marken liet het er niet bij zitten en ging op jacht naar de gelijkmaker. Op basis van de eerdere kansen hadden de gasten hier recht op. Een kwartier voor het einde kwam Marken dan ook langszij. Bakker was met een geplaatst afstandsschot via de onderkant van de lat Rocha te slim af. Lang kon Marken niet van de treffer genieten, want drie minuten later stelde AMVJ zeer gewiekst orde op zaken. Chris Boer bracht zijn ploeg met een schitterend streep van afstand opnieuw aan de leiding.

HAV-AMVJ-Mark-article-4

Deze klap kwam Marken niet meer te boven. De voormalig-Hoofdklasser kreeg via Giele nog een goede mogelijkheid op de 2-2, maar de voeten van Rocha voorkwamen erger. De zege kwam verder niet meer in gevaar voor AMVJ dat gedeeld lijstaanvoerder blijft met AFC. Over twee weken staan beide zijden tegenover elkaar. AMVJ heeft nog een appeltje te schillen met AFC, dat eerder dit seizoen met 0-3 te sterk was voor de Amstelveners.

In tegenstelling tot Schakel denkt Chris Boer dat de topper wel de beslissing van het seizoen is. ”Het zal een schaakpot worden. Als je verliest ben je klaar. Je speelt tegen veel ploegen die al zijn uitgespeeld en AFC ook. We zitten allebei in zo’n goede flow dat ik niet denk dat er tegen de kleinere ploegen nog punten worden verspeeld”, blikt de matchwinner vooruit naar het treffen met de Amsterdammers.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Justin Crombeen

Foto’s: RickySportsPhotography