Matig duel NFC – Buitenveldert levert geen winnaar op

In Amstelveen heeft het duel tussen NFC en Buitenveldert geen winnaar opgeleverd. Aan de Sportlaan werd het 2-2. NFC verspeelde tot twee keer toe een voorsprong en is door het puntverlies naar de zesde plaats gezakt. Buitenveldert bezet plek acht in de zondag vierde klasse F.

NFC en Buitenveldert hebben zondagmiddag zeker niet hun beste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Aan beide kanten was er veel balverlies. De dappere supporters die de kou trotseerden werden ook niet warm van het vertoonde spel. Er werd wel hard gewerkt  door beide ploegen.  De eerste mogelijkheid was er voor de rechterspits van Buitenveldert, Donovan Kesser die van dichtbij in het zijnet schoot.

10408545_855956287782970_6596163118283783333_n

Nog geen minuut daarna kwam NFC op voorsprong.  Yassin Benmoussa  schoot na een toegekende vrij trap de bal in de muur maar wist in de rebound alsnog te scoren, 1 – 0.  Nog voor de pauze en wel in de 17de minuut kwam Buitenveldert langszij. Voor Sven Ossenkoppele  wist de losgelaten bal van keeper Barry Douma simpel binnen te tikken. Met een 1 – 1 stand werd de rust bereikt.

67357_855956617782937_7042862713902876209_n

In de tweede helft veranderde er niet echt veel. De twee teams waren aan elkaar gewaagd met NFC dat iets meer balbezit had. Halverwege de tweede helft werd het 2 – 1 voor de thuisploeg. Ben Moussa had tegen de paal geschoten waarna, tijdens het gevecht om de bal, in het strafschopgebied  Michael Plas werd neergelegd. Ben Moussa benutte de strafschop zonder problemen. Buitenveldert nam nu alle risico’ s  en ging op zoek naar de gelijkmaker. De club uit Amsterdam-Zuid slaagde in haar missie en scoorde zeer fraai. Donovan Kesser werd in de diepte op rechts aangespeeld, liet zijn directe tegenstander zijn hielen zien en scoorde met een ziedend diagonaal schot in de kruising.

10368195_855956487782950_8399212233364366213_n
Kort voor het eindsignaal moest doelman Douma met een gebroken neus het veld verlaten toen verdediger Douwe Eekelschot keihard in de rug werd geduwd. Hierdoor kwam hij zeer ongelukkig in botsing kwam van de Amstelveense doelman. In de stand van de wedstrijd kwam geen uiteindelijk verandering meerwaardoor het bij 2-2 bleef.