Matig SDZ ontsnapt door blunder van FC Abcoude

In een draak van een wedstrijd is zondag tweedeklasser SDZ er toch in geslaagd om FC Abcoude te kloppen. De ploeg van Kai Meeuwsse ontsnapte op eigen veld aan puntverlies tegen de laagvlieger. Een blunder van doelman Emre Bolle zorgde voor het enige doelpunt: 1-0.

Misschien is dit het geluk van de koploper, moest Meeuwsse bekennen. Al enkele weken loopt het stroef bij de koploper. Bij DWS (1-2) was hij zijn wissels dankbaar, Nieuw Utrecht kwam zelfs terug tot 4-4 en tegen FC Abcoude haalde bijna geen enkele spelers een echte voldoende. “Je gaat zitten, wilt een leuke wedstrijd zien, maar dat zie ik al drie weken niet. Het is gewoon niet goed. Veel te voorspelbaar, we worden te makkelijk lamgelegd, het ontbreekt aan creativiteit. De verdienste van Abcoude dat wij er niet doorheen kwamen. Een aantal spelers moet dan opstaan en dat was niet het geval.”

Eigenlijk tikte alleen doelman Mitchel Vincken zijn eigen niveau aan. Hij pareerde in de eerste helft een inzet van Nils Baltissen en werd even later gered door Fabian Munsterman, die een kopbal van Lars Beukeboom van de lijn haalde. FC Abcoude hield de rijen goed gesloten. SDZ werd gedwongen om het spel te maken, maar teveel spelers doken liever weg dan dat ze de bal wilden hebben. Romello Austin faalde van dichtbij in de afronding en Tim Groenewoud kreeg twee schoten niet tussen de palen.

Het strijdplan van Abcoude-trainer Petar Djenic pakte goed uit. “Voor ons was het belangrijk de stijgende lijn door te trekken. De laatste vier duels hebben we niet verloren, afgelopen weekend eindelijk gewonnen en we willen als team aan iedereen laten zien dat het steeds beter gaat.” Hoewel de bezoekers na de rust meer naar achteren werden gedrongen, slaagde SDZ er niet in de code te kraken. Totdat de Amsterdammers twintig minuten voor tijd een handje werden geholpen.

Nadat een schot van Munsterman via de lat terugkwam, leek een verdediger van Abcoude de bal terug te spelen op doelman Emre Bolle. De bal zou hierbij een Amsterdams been hebben geraakt, Bolle twijfelde of hij de bal kon oppakken en maaide er vervolgens volledig overheen. Zijn ketser zorgde voor de 1-0. “Het is jammer, pech, het is gebeurd. Ik wil er niet te zwaar aan tillen”, zei Djenic over de fout van zijn sluitpost, die de afwezige Jeffrey IJmker onder de lat verving. “Als hij daarvan leert, gaat iedereen ervan profiteren. Het was een beetje komisch en voor ons pijnlijk.”

Echt beter werd het voetbal er niet op na dit doelpunt. Een treffer van Groenewoud werd afgekeurd wegens buitenspel en invaller Cerezo Hartgers vond het zijnet. Aan de andere kant van het veld was FC Abcoude in de blessuretijd nog dicht bij een gelijkmaker. De volledig vrijstaande Rick Berrevoets mikte te hoog met zijn kopbal. Djenic: “Ik heb het gevoel dat we hier meer hadden kunnen halen.”

SDZ ontsnapte door deze minieme zege aan duur puntverlies. Volgens de berekening van Meeuwsse hebben de Amsterdammers nog zeven overwinningen nodig voor het kampioenschap. “Met het vertoonde spel van de afgelopen weken, maar ik me daar wel zorgen over.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)