Home / Algemeen / Matthijs Coenradi volgt ploeggenoot Lorenzo Zorn van Argon naar WVHEDW

Matthijs Coenradi volgt ploeggenoot Lorenzo Zorn van Argon naar WVHEDW

In het kielzog van Lorenzo Zorn maakt ook Matthijs Coenradi de overstap van Argon naar zaterdag eersteklasser WVHEDW. De 25-jarige verdediger speelde eerder voor RODA’23 en keert hierdoor terug in de regio.

Coenradi maakt de stap naar de competitiegenoot met het oog op de toekomst. “Ik zit nu in het laatste jaar van mijn studie en woon nog bij mijn ouders. Als ik afgestudeerd ben, wil ik graag in Amsterdam gaan wonen en dan weet ik van teamgenoten dat de reistijd je op kan gaan breken. Daarnaast houd ik van de derde helft en dat zit bij WV-HEDW wel goed. Dat wordt bij Argon ook lastig als je met de auto moet.”

Naast Zorn kent Coenradi ook zijn toekomstige ploeggenoten Stef Leliveld, Tim Correia en Damien de Vegt goed. Laatstgenoemde gooide na de laatste ontmoeting een balletje op. “Snel daarna werd ik gebeld en dat was een fijn gesprek. Vervolgens heb ik voor mijzelf de knoop doorgehakt. Bij Argon weten ze het inmiddels ook, mijn teamgenoten hebben mij al gefeliciteerd. Maar we zitten daar natuurlijk een beetje in een gekke periode, met alles wat er rondom het vertrek van de trainer gebeurd is.”

Voordat hij naar Amsterdam-Oost gaat, wil hij eerst nog het seizoen goed afsluiten met Argon. Toch kijkt Coenradi met een schuin oog naar zijn nieuwe club. “Ze hebben het natuurlijk lastig en ze doen er alles aan om niet te degraderen. Afgelopen weekend hebben ze gewonnen en als ze die lijn kunnen doortrekken, denk ik echt dat ze niet gaan degraderen. Maar mocht dat wel gebeuren dan zou dat voor mij geen reden zijn om niet te gaan.”

Tekst: Jesper Roele
Foto: Tom Poederbach

Send this to a friend