Matthijs Jesse bezorgt AFC heel belangrijk punt

Het kan bijna niet meer fout gaan voor AFC in de strijd om handhaving in de Tweede Divisie. Terwijl alle concurrenten verloren, pakte de ploeg van André Wetzel een knap punt tegen nummer twee Kozakken Boys: 1-1.

Na twaalf minuten kreeg AFC een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen, alleen werd een penalty van Magid Jansen – nadat Matthijs Jesse in het strafschopgebied onderuit werd gehaald – gekeerd door Kozakken Boys-doelman Richard Arends. Enkele minuten later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Ahmed el Azzouti opende de score voor de Werkendammers.

Direct vanuit de aftrap kwam de thuisploeg binnen een minuut op gelijke hoogte. De aanval werd gezocht en door een bewuste hakbal van Ilias Zaimi verscheen Jesse opeens oog-in-oog met Arends. De vleugelaanvaller bleef uiterst koel en schoot de 1-1 binnen. Daardoor stond de eindstand na ruim een kwartier al op het scorebord.

Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en doelmannen Joey Potveer (AFC) en Arends (Kozakken Boys) voorkwamen meerdere keren een achterstand. Op het moment dat Kozakken Boys wist dat koploper Katwijk met 1-2 verloor van Koninklijke HFC, hadden de bezoekers vrede met het gelijkspel in Amsterdam. Zij lopen hierdoor één punt in en kunnen volgende week uitgerekend thuis tegen Katwijk kampioen worden.

Ook AFC legde zich neer bij de puntendeling. Het ene punt is voldoende om uit te lopen op de concurrentie. De voorsprong op de nacompetitiestreep bedraagt drie punten, terwijl er ook nog twee ploegen (De Treffers en FC Lienden) tussen staan. De ploeg van André Wetzel gaat op de slotdag zelf op bezoek bij Excelsior Maassluis en kan rechtstreekse handhaving bijna niet meer ontgaan.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.