Home / Algemeen / Maurice Kuijper verlaat Overbos na dit seizoen vanwege veranderde werksituatie

Maurice Kuijper verlaat Overbos na dit seizoen vanwege veranderde werksituatie

Maurice Kuijper is bezig aan zijn tweede en laatste seizoen als trainer van zaterdag derdeklasser Overbos. De oefenmeester heeft het de laatste tijd al moeilijk om het trainerschap te combineren met zijn werk en dat wordt de komende jaren alleen maar moeilijker worden. Hij kiest voor zichzelf.

Zijn werkzaamheden in de logistiek vragen inmiddels veel meer verantwoordelijkheid van hem. Bovendien zijn er doorgroeimogelijkheden met een tweejarige studie. Dat zet Kuijper voor een lastige keuze: beginnen aan de studie, wetende dat het niet te combineren valt, of deze kans voorbij laten lopen. Hij kiest voor het eerste. “Ik moet ook tijd hebben voor mijn gezin. Het slokt op dit moment al veel tijd op. Nu werk ik soms de hele dag en ga ik na de training weer terug.”

Wel heeft Kuijper ervoor kunnen zorgen dat de studie pas na dit seizoen van start gaat. Ook hij is er alles aan gelegen om zijn klus in Hoofddorp op een goede manier af te sluiten, ondanks de tegenvallende resultaten en een tiende plek. “Ik wil het netjes afmaken. De resultaten zijn inderdaad niet zoals we gehoopt hadden. Maar afgelopen weekend verloren we bijvoorbeeld van de koploper (Kagia), terwijl we volledig gelijkwaardig waren. Als het kan, hoop ik dat we nog een beetje omhoog kunnen kijken. En wie weet iets mee snoepen.”

“Wij zijn Maurice zeer erkentelijk voor de overweldigende prestatie (nacompetitie voor promotie behaald, red.) van vorig seizoen. Met de doorstroom van eigen jeugd naar de selectie heeft hij laten zien ook mee te denken met de club”, laat de clubleiding in een reactie weten. “De laatste weken is er een duidelijk zichtbare verandering gaande, loopt eindelijk de ziekenboeg leeg en willen trainer, spelers en het bestuur dit seizoen succesvol afsluiten. Met deze groep moet dat mogelijk zijn.”

Foto: VegterImages

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)