Home / Algemeen / Maurice Ligeon staat voor paal op eerste training FC Almere

Maurice Ligeon staat voor paal op eerste training FC Almere

De oorspronkelijk eerste training van FC Almere heeft voor de zoveelste episode in de soap tussen Maurice Ligeon en FC Almere gezorgd. Ligeon stond klaar om training te geven, alleen ontbrak de spelersgroep, omdat de eerste training zonder medeweten van Ligeon naar maandag was verplaatst. Bovendien weigeren de spelers onder Ligeon te trainen en te spelen.

Slechts twee spelers, zijn eigen assistent Guillano Wongsosemito en Ligeon stonden zaterdagochtend op het trainingsveld van FC Almere. Donderdag werd de hele selectie ingelicht dat de eerste training verplaatst zou worden naar maandag, onder de nieuwe trainer Jimmy Simons, maar een dag later stuurde Ligeon de spelersgroep een mail hun op zaterdag te verwachten. De oefenmeester moest van de arbitragecommissie van de KNVB immers weer toegelaten worden tot zijn werkzaamheden.

Daar probeert de spelersgroep nu een stokje voor te steken. In een open brief aan het bestuur, ondertekend door de voltallige selectie van de zaterdag tweedeklasser en in het bezit van Het Amsterdamsche Voetbal, geeft de selectie aan Ligeon komend seizoen niet als trainer van de selectie te willen.

Maandagavond staat de selectie voor het eerst op het veld met de nieuwe trainer Jimmy Simons. Het is onduidelijk wat de rol van Ligeon op diezelfde avond zal worden.

Ligeon was zelf wederom niet bereikbaar voor commentaar.

Foto’s Herman de Wit

Meer nieuws op de clubpagina(s)▼

Send this to a friend