Maurice Renger maakt honderdste doelpunt voor JOS in nederlaag tegen Silvolde

Maurice Renger heeft eindelijk zijn mijlpaal in het shirt van JOS/Watergraafsmeer bereikt. De aanvallende middenvelder maakte in de met 1-2 verloren wedstrijd tegen Silvolde zijn honderdste doelpunt voor de Amsterdammers, iets waar hij al weken tegenaan hikte. Desondanks lukte het de zondag Hoofdklasser voor de achtste keer op rij niet om een wedstrijd winnend af te sluiten.

JOS bood in het begin van de wedstrijd goed partij tegen Silvolde, en wist een aantal goede mogelijkheden te creëren. Maar het lukte JOS niet om het goede spel ook om te zetten in een doelpunt. Ook de bezoekers slaagden er niet in om doelman Colby Harmon te passeren, waardoor beide ploegen met een brilstand de kleedkamers op konden zoeken voor de rust.

In de tweede helft kwam Silvolde beter in haar spel en kregen de Achterhoekers de betere mogelijkheden. Na zeventig minuten leverde dit de openingstreffer op via Dion Teloh. Toen stond JOS al met tien man na een rode kaart voor Naoufal Haddadi (twee keer geel). Acht minuten later besliste Silvolde definitief de wedstrijd door een doelpunt van Mike van Aken: 0-2. Maurice Renger maakte vanaf de stip in de 84ste minuut nog wel de aansluitingstreffer. Het was zijn honderdste treffer voor de club uit Amsterdam-Oost. Renger was na afloop blij met het bereiken van zijn mijlpaal, maar baalde van het puntverlies: “We speelden ze gisteren bij vlagen helemaal zoek, alleen verliezen we wel weer.”

Door de nederlaag tegen Silvolde blijft JOS/Watergraafsmeer zonder overwinning in 2017. De laatste overwinning dateert van 4 december 2016 toen Dieze West met 1-3 werd verslagen. Door de slechte serie staat JOS nog maar twee punten boven de nacompetitiestreep. Volgende week gaat de ploeg van Roy van der Mije op bezoek bij Woezik. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag Hoofdklasse.

Archieffoto boven: Martin van Zurk