Maurice Renger

Maurice Renger nieuwe trainer OSV: “Sta te popelen”

Maurice Renger is de nieuwe trainer van OSV. De huidige assistent-trainer van JOS Watergraafsmeer volgt Ron van der Velde op, die afgelopen week bekendmaakte naar SV Marken te verhuizen.

OSV wordt komend seizoen de eerste club waaraan Renger leiding mag geven. “Ik heb anderhalf jaar geleden mijn UEFA B-diploma gehaald”, begint hij zijn keuze uit te leggen. “Alhoewel ik het als assistent nog steeds uitstekend naar mijn zin heb bij JOS Watergraafsmeer, wil ik graag op eigen benen staan. Ik kwam vervolgens met OSV in contact en na een aantal gesprekken waren we beide ontzettend enthousiast. En ik ook. Dus voor mij een mooie, eerste stap om het trainersvak in te rollen.”

Renger kende vooraf al een aantal mensen binnen de club, waaronder leden van de Technische Commissie. “De huidige trainer gaat natuurlijk weg, dus de club was op zoek naar een nieuwe oefenmeester. De gesprekken waren positief, dus toen heb ik met de spelersraad gezeten. Die hebben mij een aantal vragen gesteld en andersom vroeg ik ook een aantal zaken. Ook dat ging eigenlijk goed. Dus vandaar dat we met elkaar in zee gaan.”

Ambities

De nieuwe trainer hoopt met OSV mooie dingen te kunnen bereiken. “OSV speelt natuurlijk Tweede Klasse en ik hoop dat de club dat blijft spelen. Het is natuurlijk lastig om te zeggen, want ik ga niet de huidige trainer in de weg zitten, maar de club wilde wat nieuws met een jonge trainer. Als voetballer heb ik in het amateurvoetbal mijn sporen verdiend, en nu moet ik dat laten zien in het trainersvak, alleen de wijze waarop ik over voetbal denk sloot goed aan bij de wijze van OSV. Ik sta dan ook te popelen om te beginnen.”

Renger heeft een aanvallende zienswijze. “Zélf ben ik altijd een aanvallende middenvelder geweest, dus ik denk ook op die manier. Al moet je verdediging natuurlijk ook op orde zijn. Ik wil met OSV gewoon goed voetbal spelen, zowel in balbezit als de manier waarop we druk zetten. We hebben daarvoor straks een mooie voorbereiding. Uiteindelijk wil ik daar ook prestaties aan verbinden, want ik kom niet bij OSV om de bal in het midden te gooien en met elkaar gezellig een partijtje te spelen.”

JOS Watergraafsmeer

Zijn overstap naar OSV betekent overigens wél dat hij zijn geliefde JOS Watergraafsmeer vaarwel moet zeggen: een club waarvoor hij jarenlang uitkwam. “Als ik ooit de Zondag 1 van JOS Watergraafsmeer wil trainen, dan heb ik mijn UEFA A-papieren nodig. Die heb ik nog niet, maar die wil ik in de toekomst wél gaan behalen. Ik heb twaalf jaar bij de club rondgelopen. Uiteindelijk wil ik ooit trainer worden van JOS Watergraafsmeer, alleen dat kan op dit moment niet. Ik wil nu gewoon voor mezelf ervaring opdoen. Bovendien is het goed om eens bij een andere club te kijken, waar je met andere mensen werkt. Daar kan ik een hoop van leren, maar de club kan ongetwijfeld ook aspecten van mij leren.”

Renger gebruikt de komende periode om zich in de club en spelersgroep te verdiepen. “Momenteel ben ik natuurlijk nog steeds in dienst van JOS Watergraafsmeer, waardoor mijn volledige focus daarnaar uit gaat. Het is echter ook logisch dat ik de komende maanden wedstrijden van OSV ga bekijken om te kijken welke spelers interessant zijn. Daarnaast wil ik met spelers gesprekken voeren wat we van elkaar verwachten. We willen volgend seizoen met een zo sterk mogelijke selectie beginnen, dus de komende tijd wil ik daar meer tijd in steken”, aldus Renger.

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Maurice Renger over JOS Watergraafsmeer: “Alles enorm relaxed”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV