Mauritsio Helstone (HBOK) kiest voor nieuw avontuur bij AFC

Mauritsio Helstone speelt volgend seizoen voor AFC. De spits verlaat HBOK na één seizoen voor een avontuur bij de kampioen van de zaterdag tweede klasse A. Helstone kwam in het verleden ook al uit voor de club uit Amsterdam-Zuid.

Na enkele twijfels over zijn toekomst, besloot Helstone toch om voor AFC te kiezen. “De trainer (Benno Nihom red.) benaderde mij en toen heb ik er even goed over nagedacht. Ik denk dat ik mezelf bij AFC beter kan ontwikkelen en voetballend sterker word. Daarnaast speelt AFC volgend seizoen hoger dan HBOK en ken ik ook veel jongens bij de club. Uiteindelijk was het voor mij de beste optie om deze stap te maken.”

10102015 - Rikus de Lange - Mauritsio Helstone3 tegen EDO

De 24-jarige spits heeft met de Zunderdorpers een uitstekend seizoen achter de rug, waarin hij zelf goed was voor zestien goals in de competitie. “Ik denk dat we tevreden kunnen terug kijken op het seizoen. Na een slechte eerste seizoenshelft hebben we het na de winterstop heel goed gedaan en de laatste periode gewonnen. Van de nacompetitie had ik misschien wat meer verwacht, maar Montfoort bleek gewoon een maatje te groot. Het was voor mij persoonlijk wel leuk dat ik nog scoorde in beide wedstrijden tegen Montfoort. Ik kan denk ik tevreden zijn met mijn prestaties dit seizoen.”

Alhoewel de doelstelling van AFC volgend seizoen in eerste instantie handhaving is, hoopt Helstone toch op meer. “AFC heeft een goed voetballende ploeg en ik denk dat we goed kunnen meedraaien in de eerste klasse volgend seizoen. Ondanks dat het niet makkelijk is om in een kampioensteam te komen hoop ik wel veel aan spelen toe te komen. Mitchell Faerber was in principe mijn grootste concurrent en hij is naar Almere City vertrokken. Toch zal ik het zelf moeten laten zien en ik ben ook bereid om de concurrentiestrijd aan te gaan. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in.”

Verslag: Joey Schoo
Foto’s: Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)