Max Ribbens maakte de overstap van Zeeburgia naar WVHEDW

Zeeburgia voelt als thuiskomen voor wereldreiziger Max Ribbens

Zeeburgia is druk met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Recent zijn de plannen voor het nieuwe complex gepubliceerd en, met een aantal wijzigingen, is de selectie van Mike Kolf volop in de weer om fit aan de seizoensstart te verschijnen. Één van de spelers die terugkeert in de selectie is Max Ribbens. Ribbens speelde als jeugdspeler al bij Zeeburgia en haalde het eerste elftal, maar kwam vanwege zijn studie niet altijd in actie voor de club uit de Watergraafsmeer.

Nu is hij weer terug en dat bevalt hem goed. Ribbens: “We hebben de eerste training achter de rug en het voelt als thuiskomen bij Zeeburgia. Ik ken er veel mensen, dat maakte het makkelijker om terug te keren.” Het was voor Ribbens ook niet denkbaar dat hij zich ergens anders zou aansluiten voor het komende seizoen. “Daarnaast was dit de enige mogelijkheid, omdat de overschrijvingstermijn al verlopen was toen ik terug kwam uit Barcelona. Ik heb gewoon gebeld en werd gelijk weer in de selectie opgenomen.”

Wie Ribbens opzoekt, ziet dat hij een echte wereldreiziger is. Van de Verenigde Staten naar Hong Kong en Barcelona, hij is vanwege zijn studie al op veel plekken geweest. “Overal bleef ik ook voetballen. In Barcelona was dat vooral pleziervoetbal, maar in Amerika en Hong Kong voetbalde ik voor mijn universiteitsteam. Het niveau in Hong Kong liet te wensen over, maar in Amerika heb ik Division One gespeeld en dat niveau is zeker pittig”, aldus Ribbens.

Met pas één training achter de rug durft Ribbens nog geen uitspraken te doen over het komende seizoen. Ribbens: “Ik heb geen idee waar we op dit moment staan. Ik weet dat een aantal goede spelers zijn weggegaan, maar daarvoor in de plaats zijn er weer nieuwe jongens gekomen. Het is nog even afwachten hoe wij ons ontwikkelen. Behalve de nieuwe spelers is de rest overigens hetzelfde gebleven, het voelt voor mij als oud en vertrouwd.”

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)