Max van Wakeren leidt Swift voorbij ‘s-Gravenzande

Met een hattrick heeft Max van Wakeren de hoofdrol opgeëist tijdens de eenvoudige zege van Swift op FC ‘s-Gravenzande. De vleugelaanvaller sloeg toe op de juiste moment. De 2-5 overwinning betekent dat de Amsterdammers definitief verzekerd zijn van een langer verblijf in de zaterdag Hoofdklasse A.

Binnen een kwartier had de ploeg van Bart Logchies al een 0-2 voorsprong te pakken. Mathieu Christianen mocht vroeg in het duel ongedekt de score openen en Dennis Dinkgreve was het eindstation van een goede combinatie van de bezoekers. Hierna liet de thuisploeg zich pas zien. Op aangeven van Patrick Triep bracht Frank Broos FC ‘s-Gravenzande terug in de wedstrijd: 1-2. Op slag van rust werd het duel vervolgens beslist door Van Wakeren. Hij strafte tot twee keer toe slordig verdedigen genadeloos af.

De ruime voorsprong kwam na de rust geen seconde in gevaar. Hoewel FC ‘s-Gravenzande met twee wissels iets probeerde, sloeg Van Wakeren voor de derde keer toe om er zelfs 1-5 van te maken. Daarmee bracht hij zijn teller voor dit seizoen op vijf competitietreffers. Een benutte strafschop van Ruben de Groot, nadat de scheidsrechter hier eerst een vrije trap voor gaf en vervolgens op het advies van zijn grensrechter afging bracht de eindstand om 2-5.

Swift slaagde er niet meer in om een overtal – Yuri Westhoff kon tien minuten voor tijd na een trappende beweging met rood vertrekken – uit te buiten en een grotere overwinning neer te zetten. Dat hoefden de bezoekers ook niet. Zij blijven op de tiende plek staan, ruim boven de gevarenzone. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse A.