DVVA verslaat NFC met 1-2

Maximaal resultaat DVVA tegen NFC

DVVA, dat eerder dit seizoen thuis  verrassend van NFC verloor, heeft vandaag goede zaken gedaan. In een wedstrijd waar beiden ploegen niet het beste van hun spel lieten zien, trok DVVA aan het langste eind door met 1-2 te winnen.

Door de rode kaarten tegen Overbos koest NFC het doen zonder de gschortste Dirk Franken en Niogel Hassal. Ook coach Patrick Lokken moets achter de omheining plaatsnemen.

NFC begon sterk aan de wedstrijd. De eerste kans komt dan ook van de voet van Marcel Wennekes, die zijn schot gekeerd ziet worden door keeper Daan Waleson. Beiden ploegen weten de bal niet lang in bezit te houden, waardoor echte grote kansen uit blijven. Het tempo ligt laag en DVVA is achterin niet altijd zorgvuldig waardoor NFC de aanvallen op kan zetten. Pas in de 23e minuut weet Arian van Diermen een eerste schot op het doel van NFC af te vuren. Keeper Mark Coonen ziet dit schot recht op zich afkomen en redt vrij eenvoudig. Dezelfde Mark Coonen is even later onzorgvuldig en levert de bal zo in bij spits Johan Annema van DVVA. Johan Annema weet Stefan Baars te bereiken, maar hij weet deze fout niet af te straffen. NFC weet nog een goede aanval op te zetten via Marcel Wennekes die zijn harde werken niet beloond ziet. NFC laat in de eerste helft zien de spitsen niet goed te kunnen bereiken en mist de scherpte om aanvallen om te zetten in doelpogingen.

Met een 0-0 stand lijken de ploegen de rust in gaan, wil het niet dat in de 45e minuut DVVA goed weet te scoren vanuit een hoekschop. De 0-1 wordt binnen gekopt door Peter Schakel. Verdediger Wennekes zit er op de doellijn nog aan, maar dit is niet genoeg om het doelpunt te voorkomen.

De tweede helft is het NFC dat de eerste grote kans op een doelpunt krijgt. In de 50e minuut weet Michael Lippens de bal gevaarlijk voor te geven. De kopbal van Maarten Zwaan die volgt wordt gekeerd door keeper Waleson. Door een terugspeelbal van DVVA, bestraft met een indirecte vrije trap vanaf 5 meter, krijgt NFC in de 52e wederom een kans op de gelijkmaker. De kans wordt niet benut en DVVA lijkt hiermee te zijn wakker geschud. DVVA weet te bal beter rond te laten gaan en NFC achteruit te laten voetballen. Met een hard schot van Peter Schakel moet Mark Coonen in actie komen om de 0-2 tegen te houden. De volgende kans komt voort uit een fout van Diego Medina van NFC, die op een gevaarlijke plek balverlies lijdt. Tjeerd Stam weet voor DVVA een goede solo op te zetten en speelt hiermee zowel centrale verdediger Michael Schuit als keeper Coonen uit. Met een leeg doel voor zich is het eenvoudig scoren en de 0-2 op het scorebord te zetten. Niet veel later krijgt DVVA de kans om verder uit te lopen. De goed spelende Tjeerd Stam stuurt teamgenoot Peter Schakel weg, die met een voorzet Stefan Baars voor het doel bereikte. Wonderbaarlijk weet Stefan Baars de bal naast het doel te schieten.

NFC probeert de laatste minuten van de wedstrijd nog een vuist te maken en gooit het tempo en de druk omhoog. Dit wordt beloond in de 82e minuut uit een vrije trap die in eerste instantie nog gekeerd wordt door keeper Waleson. In tweede instantie is het de jarige Ramon Essed die de 1-2 binnen schiet. Met dit doelpunt ruikt NFC nog een doelpunt en geeft alles wat er nog in huis is om de gelijkmaker te maken. DVVA krijgt hierdoor bij balbezit veel ruimte voorin, maar speelt de counters slecht uit en weet hier niet van te profiteren.

De spannende slotfase blijft doelpuntloos waarmee DVVA de drie punten mee naar huis neemt en NFC met lege handen achterlaat.