fbpx
Home / slideshow / Maxx Creevey speelde profvoetbal in Thailand, nu bij De Meer
Maxx Peter Creevey

Maxx Creevey speelde profvoetbal in Thailand, nu bij De Meer

De Meer (zondag) begon de eerste officiële wedstrijd van het jaar goed. Thuis werd er met 7-0 gewonnen van CTO’70. De ploeg van trainer Stan Bijl heeft zich de afgelopen transferperiode versterkt met meerdere spelers. Zo komt bijvoorbeeld  Lode van Oijen over van AFC , waar hij in een lager elftal speelde. Ook Ryan Hok-a-Hin maakt de overstap naar De Meer, het afgelopen seizoen speelde hij voor FC Horst uit Ermelo. Hok-a-Hin woonde tot zijn tweede levensjaar op Sint Maarten en is international van het land.

Bijl kan ook Maxx Creevey verwelkomen. Creevey is een Australische-Thai die de afgelopen vier jaar speelde voor profclubs in Thailand, zo speelde hij onder meer voor JL Chiangmai United en Samut Songkhram. Beide clubs kwamen destijds uit op het tweede niveua van Thailand. “De afgelopen vier jaar speelde ik af en toe, aangezien ik kampte met blessures.” De 24-jarige middenvelder dacht door het blessureleed na over zijn toekomst. “Ik had iets nodig dat buiten mijn comfortzone lag, zodat ik als persoon en als speler kan groeien.”

Dit seizoen speelt de voormalig profspeler in de derde klasse. Dat deert hem niet, hij wil graag weer zijn plezier en vertrouwen terugvinden in het voetbal. “Ik wil graag zoveel mogelijk wedstrijden spelen voor De Meer. We hebben een goede spelersgroep en een goede trainer. Dus ik ga ervan uit dat het dit seizoen goed gaan doen.”

Een paar jaar geleden was Creevey eens in Nederland en zag het wel als een plek waar hij zich wilde vestigen. Toen hij de kans kreeg om hierheen te komen, zei hij daar geen nee tegen. De overstap naar Nederland is hem goed afgegaan, hij is ingetrokken bij een goede vriend met wie hij studeerde in Thailand. Naast het voetballen werkt hij ook en is Creevey begonnen aan een studie om personal trainer te worden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend