De Meer slaat aanval van AC Amsterdam af

De topper in de vierde klasse F tussen De Meer en AC Amsterdam heeft een overwinning opgeleverd voor de thuisploeg. De ploeg van Donovan van Dam won met 2-1. In een wedstrijd met een zeer hoog tempo vielen alle doelpunten in de eerste helft.

“Een gelijkspel was misschien meer op zijn plaats geweest, maar als er een een ploeg had moeten winnen waren wij dat wel”, aldus Van Dam. De Meer blijft door de zege nog zonder nederlaag. De achterstand op koploper VVA/Spartaan, dat alle wedstrijden wist te winnen, bedraagt twee punten.

AC Amsterdam, dat vorig seizoen via de nacompetitie promoveerde naar de vierde klasse, verkocht haar huid duur, maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg na een kwartier spelen op voorsprong kwam. David Stegenga ging er aan de linkerkant vandoor en zijn voorzet werd door Tes Abbenhues vanaf een meter of twaalf achter doelman Lemuel van Gom geschoven. “Na de goal werden we volledig overlopen door AC Amsterdam. Het tweede kwartier van de wedstrijd kwamen we er niet aan te pas. Het was echt billenknijpen.” Het leverde de ploeg van Virgil Trustfull een grote mogelijkheid op via Bilal Benaicha.

Foto John Beckman | Doelman Breitwieser ziet Abdellah Attalj vanaf elf meter de 1-1 maken

De gelijkmaker kon niet uitblijven. Jamal Ahaddouch werd door Dirk van Hezel gehaakt nadat hij goed wegdraaide bij zijn tegenstander en dat leverde een strafschop op. Doelman Daniel Breitwieser zat er nog wel aan, maar Abdellah Attalj zorgde meer dan verdiend voor de 1-1.

“Na die treffer kwam de wedstrijd meer in evenwicht en eigenlijk leek het er op dat we met 1-1 zouden gaan rusten. Een fout van hun doelman (Van Gom, red.) zorgde ervoor dat we toch nog met een voorsprong de kleedkamer in gingen.” Vijf minuten voor rust leek een diepe bal een makkelijke prooi voor de sluitpost, maar via zijn schouder viel de bal voor de voeten van Ruben Peuchen, die wel raad wist met dit buitenkansje: 2-1.

Na rust was het duel een stuk minder aantrekkelijk. “Voor een wedstrijd in de vierde klasse was dit echt een wedstrijd op heel hoog niveau. Je zag aan beide kanten dat de eerste helft veel kracht had gekost. Ook het veld werd door de regen een stuk zwaarder.” Waar AC Amsterdam op jacht ging naar een voorspong, probeerde De Meer het via de counter. Echt grote kansen kwamen er niet meer voor beide teams. De Meer blijft in het voetspoor van koploper VVA/Spartaan, dat TABA met 1-3 versloeg.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse F.