Home / Algemeen / Meeuwsse (OSV) woest na ruime nederlaag bij EDO

Meeuwsse (OSV) woest na ruime nederlaag bij EDO

OSV heeft in de zaterdag tweede klasse A een ruime nederlaag moeten incasseren bij EDO. De ploeg van Kai Meeuwsse liep de hele wedstrijd achter de feiten aan en verloor uiteindelijk met 5-0.

“Dit was het slechtste OSV dat ik in twee jaar tijd heb gezien”, zei Meeuwsse na afloop. “Ik zag het voor de wedstrijd aan de instelling al dat het vandaag niets zou worden. Ik ben nog even tekeer gegaan in de kleedkamer maar dat mocht niet baten.”

Meeuwsse kreeg gelijk want OSV begon slecht aan de wedstrijd en keek na een paar minuten spelen na een corner, die door Dion Esajas werd binnen gewerkt, al tegen een 1-0 achterstand aan. “We waren gewoon niet scherp, dekken niet goed bij een corner en dan sta je na een paar minuten al 1-0 achter.”

OSV herpakte zich na de goal niet en mocht van geluk spreken dat het bij rust maar 2-0 stond. Ook de tweede treffer kwam op naam van Esajas. “Als wij bij rust met 6-0 achter zouden staan had dat gewoon terecht geweest. Ik moet EDO ook wel complimenten geven voor hun vertoonde spel. Zij hebben gewoon een hele goede ploeg met allemaal spelers die op een hoog niveau hebben gespeeld. Als het bij hun gaat lopen kunnen ze echt goed voetballen.”

Ook na de rust kon OSV het tij niet keren. De ploeg kwam in de tweede helft ook nog eens met tien man te staan toen Ricardo Macnack in korte tijd twee keer geel pakte en het veld moest verlaten. “Toch hadden wij na de rode kaart van Macnack misschien wel onze beste fase in de wedstrijd en waren wij op dat moment gelijkwaardig aan EDO.”

Uiteindelijk liep EDO in het laatste kwartier toch uit naar 5-0 door drie goals van Jeroen Ketting. “Je probeert nog iets te forceren en alles of niets te spelen. Zij speelden het goed uit en maken nog drie goals. Ik neem bij 2-0 risico en het maakt mij dan ook niet uit of we met 2-0 of 5-0 verliezen. We hebben echter geen moment aanspraak gemaakt op een goed resultaat vandaag.”

Meeuwsse hoopt dat er de komende wedstrijden verandering komt in het spel en de instelling van zijn ploeg. “De jongens moeten elkaar ook de waarheid vertellen en niet alleen vrienden zijn aan de bar. Het was vandaag gewoon schandalig slecht. We hebben een ploeg dat normaal fantastisch kan voetballen maar dan moeten we wel met de juiste instelling de wedstrijd in gaan. Helaas hebben wij er altijd een paar van deze wedstrijden tussen zitten.”

Kijk hier voor de overige uitslagen en de stand in de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: John Beckman

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV