Mehmet Simsek keert als trainer terug bij RCH

Mehmet Simsek gaat volgend seizoen als trainer aan de slag bij de club waar hij in het seizoen 2014/15 nog voor speelde. De huidige oefenmeester van Zwanenburg heeft na de zomer de leiding over zondag vierdeklasser RCH.

Zijn doel in Heemstede is duidelijk: hij wil RCH weer het RCH van vroeger laten worden. “RCH is met hun geschiedenis een hele grote club”, doelt Simsek onder meer op de landstitels in 1923 en 1953. Tot 1970 speelde de roemruchte club in het profvoetbal. Dat is nu behoorlijk verleden tijd voor de nummer drie van de vierde klasse D. “We willen proberen de weg omhoog weer in te slaan. De eerste stap is om terug te keren naar de derde klasse. Misschien is dat dit seizoen al mogelijk, want ze staan er goed voor.”

Simsek is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen bij de hekkensluiter van de zondag derde klasse C, waar hij wordt opgevolgd door Robert van Boxel. “Als ik zou blijven, zou ik voor onbepaalde tijd in dienst moeten komen. Dat is voor een amateurclub niet te doen. Na vier jaar is het ook mooi geweest. Dan moet je kijken naar een andere uitdaging”, zegt de oefenmeester. “Ik hoop dat wij erin blijven. Het zal niet makkelijk worden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat wij het gaan redden.”

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)