Invaller Melis schiet AMVJ in extremis langs DVVA

AMVJ heeft in de titelstrijd in de zaterdag tweede klasse A drie zeer belangrijke punten binnengesleept. De ploeg van trainer Hans Schakel won op eigen veld met 1-0 van DVVA en slaat in de top van de ranglijst nu een gat met de Amsterdammers. Het was voor de Amstelveners de eerste thuiszege op de geelzwarten sinds het seizoen 2001/2002. In een tegenvallend duel zorgde invaller Joram Melis in de blessuretijd voor de beslissing.

Eerder dit seizoen eindigde het treffen op Sportpark Drieburg in een 1-0 zege voor DVVA. Met de resultaten uit het verleden in het achterhoofd, AMVJ verloor de laatste vier seizoenen in eigen huis van DVVA, zou het een lastige opgave worden voor de thuisploeg tegen de mannen van trainer Sjaak Tersteeg. Die voorspelling kwam uit. De bezoekers hadden de defensie perfect staan en gaven een groot deel van de wedstrijd nauwelijks wat weg.

AMVJ - DVVA

In een saaie eerste helft was het eerste wapenfeit na een kwartier voor de gasten. Timon Hazewinkel vond doelman Levien Rocha op zijn weg. Aan de overzijde liet Bram Owusu zich met een kopbal voor het eerst gelden voor AMVJ. Na deze mogelijkheden kabbelde het duel een beetje voort. De grootste kans was vlak voor de rust voor de bezoekers. Uit een rebound van een vrije trap van Muus Visser, mikte Timon Hazewinkel naast.

Na de pauze viel er toch wat meer te beleven op Sportpark Het Loopveld. AMVJ schroefde het tempo omhoog en zorgde gedurende het tweede bedrijf voor wat meer gevaar in de buurt van het DVVA-doel. Na wat pogingen van afstand aan beide kanten, kopte Owusu met een uur op de klok tegen de paal. Toch kon AMVJ na deze mogelijkheid niet echt doordrukken om een voorsprong af te dwingen.

AMVJ - DVVA

Schakel greep in en bracht, zoals hij vaker doet, vleugelspeler Joram Melis er halverwege het tweede bedrijf in. Er kwam wat meer vuurwerk binnen de ploeg bij AMVJ. Na wat omzettingen aan beide zijden kreeg AMVJ in de slotfase grote kansen om het duel naar zich toe trekken. Owusu raakte uit een voorzet van Chris Boer de lat en een snoeiharde pegel van Bram van der Driest bleef via de kruising paal en lat ook buiten het doel.

Een voor AMVJ teleurstellende 0-0 leek in de maak, tot Melis hier ver in de blessuretijd anders over dacht. Een hoekschop van Jeroen Halsema werd niet goed verwerkt door doelman Miquel van Zichem. In de wat onoverzichtelijke situatie die daarna ontstond, prikte Melis uiteindelijk binnen: 1-0. Hierna ontsnapte AMVJ in de laatste seconden nog aan een remise. Visser had de gelijkmaker op de slof, maar zijn inzet zeilde naast.

AMVJ - DVVA

Door de overwinning blijft AMVJ met twee punten achterstand in het kielzog van koploper AFC. Melis werd met zijn treffer de matchwinner. “In de laatste minuut moet je er staan he”, knipoogt de doelpuntenmaker die het geen beste wedstrijd vond. “Het zijn altijd lastige wedstrijden tegen DVVA. Vanwege het veld lukte het niet echt om te voetballen. Geen mooie pot, maar in de fase waarin we nu zitten zijn drie punten het belangrijkst.”

Tersteeg was ondanks het verlies niet ontevreden over zijn ploeg. “We hebben naar onze mogelijkheden gespeeld. In de eerste helft hadden we het redelijk onder controle. Ik vond niet dat zij, ondanks dat ze drie keer lat en paal raakten, echt uitgespeelde kansen hebben gekregen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)