Melvin Holwijn (Arsenal): “Presteren goed met jonge spelersgroep”

Arsenal beleeft in de zondag derde klasse C tot nu toe een wisselvallig seizoen. Waar de ploeg van Imro Wielkens vorig jaar nog mee deed om het kampioenschap, heeft het nu al zes punten achterstand op de koplopers Bloemendaal en Weesp. Toch is aanvaller, aanvoerder en routinier Melvin Holwijn tevreden over de huidige prestaties van het jonge elftal.

De 36-jarige Holwijn was samen met spits Remco Ultee (28) veruit de meest ervaren speler van het elftal dat afgelopen zaterdag in de beker aantrad tegen Aalsmeer (2-3 verlies). De overige negen basisspelers waren allemaal jonger dan 23 jaar. “De jonge spelers moeten het van de oude meester leren,” grapt Holwijn. “Het is een mooi concept van Arsenal om met jonge spelers te werken. Ik vind ook dat we goed presteren dit seizoen en op een mooie vijfde plek staan.”

Holwijn, die in de Jupiler League furore maakte bij onder meer Telstar en Cambuur Leeuwarden, denkt niet dat zijn ploeg dit jaar zal meestrijden om het kampioenschap. “Ik heb vorig seizoen een aantal uitspraken gedaan die niet goed uitpakten. Onder meer dat we met twee vingers in de neus kampioen zouden worden. Dat ga ik nu niet meer zeggen. We doen het gewoon goed in de competitie, maar een kampioenschap zit er dit seizoen niet in.”

20161009-arsenal-roda-23-jos-spitteler-melvin-holwijn-en-niels-vahlkamp-tekst

De aanvaller liet in de wedstrijd tegen Aalsmeer wederom zien van waarde te zijn voor Arsenal. Hij was verantwoordelijk voor de eerste treffer van de Amsterdammers en in de tweede helft een plaaggeest voor de defensie van de eersteklasser. “Ik wil eigenlijk nog meer betekenen voor het elftal. Ik kan beter dan ik tegen Aalsmeer heb laten zien, maar je voelt natuurlijk ook wel dat je ouder wordt.”

Holwijn hoopt ook na zijn carrière aan Arsenal verbonden te blijven. “Voetbal is en blijft mijn passie. Ik wil zeker nog even doorgaan. Ik ben ook jeugdtrainer bij Arsenal en dat bevalt mij heel erg goed. Het is leuk om met die jongens te werken en mooi om te zien dat spelers naar het eerste elftal doorstromen. Als ik stop met voetbal, wil ik sowieso bij Arsenal blijven werken,” aldus Holwijn.

Foto’s: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)