Melvin Holwijn naar Blauw Wit

Aanvaller Melvin Holwijn (32) maakt de overstap van Jupiler League club Telstar naar FC Blauw Wit Amsterdam. In eerste instantie leek het er op dat Holwijn zijn loopbaan zou vervolgen bij FC Lisse. Maar na één training hield hij het daar voor gezien.

De snelle aanvaller gaf aan dat ‘priveproblemen’ de oorzaak zijn om niet bij FC Lisse te blijven. Op de website www.topklasse.com zegt Holwijn: ‘’Ik heb een club gevonden in de buurt, waar ik het voetbal en mijn studie beter kan combineren.  Lisse was mijn enige keuze. Dat zag ik wel zitten. Toen kwam Blauw-Wit. Zo’n aanbod kan ik niet weigeren. Ik mag er niet veel over zeggen, omdat het een amateurclub is die onder toezicht staat, maar ik ga er op vooruit. Ik kan me voorstellen dat ze boos zijn, maar dat zal me een worst wezen”.

Holwijn is goed bevriend met Blauw Wit-trainer Uli Landvreugd en is ook werkzaam op de voetbalschool van Landvreugd. Met de komst van ‘mister Telstar’heeft Blauw Wit aanzienlijk aan kracht gewonnen.

Naast dat hij elf seizoenen voor Telstar speelde (in drie perioden) kwam hij ook uit voor het Griekse Iraklis Saloniki, Cambuur en het Duitse Carl Zeiss Jena. In totaal kwam hij tot 347 wedstrijden in het betaalde voetbal waarin hij 77 keer scoorde.

Later een uitgebreid portret van Melvin Holwijn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)