Melvin Holwijn schiet Arsenal in matige topper langs AGB

AGB is de koppositie in de zondag derde klasse C voor even kwijt. De ploeg van Senel Cebar verloor op bezoek bij concurrent Arsenal met 3-2 en eindigde tevens met negen man. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, viel het niveau tegen.

In de strijd om het kampioenschap konden beide ploegen een zege op de concurrent goed gebruiken. De openingsfase in Amsterdam-Zuid was vooral erg gehaast en slordig, met name in de buurt van het doel. Toch wist Arsenal al vroeg de score te openen. Het vizier van Stefan Batista Pereira stond wel op scherp toen hij een voorzet van Mitchell Pique knap binnen volleerde: 1-0.

Foto Jos Spitteler: Stefan Batista Pereira zet Arsenal op voorsprong

De thuisploeg was iets beter, maar de zwakke pogingen van onder andere Pique vormden geen gevaar voor doelman Nick Ruijmgaart, die in de zomer overstapte naar AGB. Eén van de eerste schoten van de gasten zorgde meteen voor gevaar. Een scherp aangesneden vrije trap van Ferdi Yalcin rond de hoek van het strafschopgebied werd door Arsenal-doelman Sam Coenen verkeerd ingeschat. Hij zag de bal in de verre bovenhoek vliegen: 1-1.

Foto Jos Spitteler Nessie iMac brent AGB weer op gelijke hoogte

Na een half uur spelen slaagde AGB erin om de leiding in handen te nemen. In een druk strafschopgebied kreeg een Arsenal-verdediger ongelukkig de bal op de hand en de jonge scheidsrechter Tiessinga wees resoluut naar de stip. Nessie Imac wist wel raad met dit buitenkansje: 2-1. Nog geen drie minuten later lag de bal aan de andere kant op elf meter. Imac haalde hard door op Arsenal-aanvaller Onasis Gijamfi, kreeg hiervoor de gele kaart en oud-Ajacied Mitchell Pique zorgde voor de gelijkmaker. Het bleek inderdaad ook meteen de ruststand te zijn, omdat Ruijmgaart op zeer knappe wijze vlak voor het rustsignaal een schot van Nick van der Werf over het doel tikte.

Foto Jos Spitteler: Mitchel Pique
Foto Jos Spitteler: Mitchell Pique

In de tweede helft kregen de gasten een tegenvaller te verwerken. De scheidsrechter bestrafte een onschuldige overtreding van Imac zwaar met zijn tweede gele kaart, waardoor AGB zo’n veertig minuten met tien man verder moest. Arsenal-trainer Imro Wielkens greep meteen in en bracht oud-prof Melvin Holwijn, die op de bank moest beginnen, en even later ook Abdelhakim Eladel voor meer aanvallende stootkracht.

Rood AGB

Hoewel Arsenal meer balbezit had, kon het slechts weinig creëren tegen de tien man van AGB. Twintig minuten voor tijd zorgde Holwijn voor de voorsprong, toen hij de bal met veel geluk mee kreeg en oog-in-oog met Ruijmgaart trefzeker was: 3-2. Verder kwam de thuisploeg niet, dat het naliet om meer afstand te nemen van AGB. De gasten moesten de wedstrijd uiteindelijk met negen man eindigen omdat ook Cihan Kambur zijn tweede gele kaart ontving.

“Dit doet wel pijn”, zei AGB-trainer Senel Cebar. “Het was een matige wedstrijd en na de 3-2 zat er voor ons eigenlijk niets meer in. We proberen volgende week weer de drie punten te pakken en dan zien we wel waar we weer staan.” Tegenstander Arsenal weet inmiddels waar ze staan, nadat uit de twee wedstrijden tegen concurrenten OSV en AGB vier punten werd gepakt. “Als we dit iedere week kunnen opbrengen, want qua beleving zit het wel goed, dan hoop ik dat we dit zo lang mogelijk volhouden”, aldus trainer Imro Wielkens.

Foto Jos Spitteler: Senel Cebar

Door de nederlaag is AGB de koppositie in de zondag derde klasse C kwijtgeraakt aan OSV, dat veel te sterk was voor Hercules Zaandam (4-0). Daarnaast is ook Arsenal de ploeg van Senel Cebar op de ranglijst gepasseerd, waardoor AGB nu derde staat. Met de inhaalwedstrijd van volgende week tegen IVV op het programma kunnen de Amsterdammers bij winst weer op gelijke hoogte komen met OSV.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.