Home / Algemeen / Melvin Joling (RODA ’23) van held naar pechvogel
Foto Koos van der Leest: Joling (r) wordt gefeliciteerd na zijn doelpunt tegen AMVJ

Melvin Joling (RODA ’23) van held naar pechvogel

Afgelopen zaterdag was Melvin Joling de gevierde man bij zondag derdeklasser RODA ’23. Met zijn twee doelpunten had hij een groot aandeel in de 4-0 bekerzege op plaatsgenoot AMVJ . Een dag later (zondag) was hij betrokken bij een verkeersongeluk en brak hij zijn hand.

Joling: ” Ik was op weg naar mijn werk toen er vanuit een woonwijk een auto van rechts kwam. Ik dacht dat hij me wel zag, maar dat was dus niet zo. Ik moest uitwijken en gleed onderuit en knalde op de auto.” Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat Joling een botje in zijn hand, vlakbij zijn pols had gebroken.”

Foto Koos van der Leest: Joling snijdt door de defensie van AMVJ
Foto Koos van der Leest: Joling snijdt door de defensie van AMVJ

Het voorval verpestte niet alleen zijn eigen weekend maar ook die van zijn trainer Marco Bragonje. Joling: “Ik had zijn zondag verpest zei hij tegen me. We zijn met RODA ’23 namelijk bezig aan een goede reeks en de derde periode staat voor de deur. Het had niet op een ongelukkiger moment kunnen komen.”

Hoelang de aanvaller is uitgeschakeld is nog onduidelijk. Aanstaande donderdag zal er opnieuw naar de breuk gekeken worden en pas dan weet Joling waar hij aan toe is. Joling: “Ik mis in ieder geval de bekerwedstrijd tegen Elinkwijk, maar vanuit dat ik een paar weken niet kan spelen. Als ik sneller weer op het veld kan staan is dat een mooie meevaller.”

Arm Melvin Joling

Voor Joling werd het dus een weekend met twee gezichten. Zaterdag winst in de beker tegen AMVJ en zondag het ongeluk. Joling: “Zaterdag was echt super. Heerlijk om van AMVJ te winnen en zelf twee keer te scoren. Het was echt een hele leuke wedstrijd.”

De ploeg uit Bovenkerk zal naar alle waarschijnlijkheid de aanvaller dus een paar weken moeten missen. Voor trainer Bragonje is dat een behoorlijke aderlating want in de competitie wist Joling al tien keer te scoren. Daarnaast was hij in het bevertoernooi ook al een aantal keer trefzeker.

Melvin Joling
Foto Koos van der Leest: Joling (l) op zoek naar de bal. Jonne Seriese lijkt te laat te komen

Foto’s Koos van der Leest

Send this to a friend