Home / Algemeen / Menno Willems vervolgt trainerscarrière bij Real Sranang
Menno Willems

Menno Willems vervolgt trainerscarrière bij Real Sranang

Menno Willems heeft na het vertrek bij Zeeburgia in Real Sranang een nieuwe uitdaging gevonden. De hoofdtrainer en technisch coördinator van de club, Jurgen Belfor, zijn verheugd met de samenwerking en hopen de club zo snel mogelijk naar een hoger niveau te kunnen tillen. “Ons eerste gezamenlijke doel is simpel, zo snel mogelijk naar de derde klasse.”

Zeeburgia maakte afgelopen maand bekend om, na honderd jaar op de zondag, te kiezen voor zaterdagvoetbal. Dit besluit betekende voor hoofdtrainer Menno Willems niet direct een einde bij de club. Zeeburgia had namelijk andere functies voor hem op het oog, maar uiteindelijk bleek een afscheid onoverkomelijk. “Ik werd niet voor de zaterdag gevraagd en we kwamen er ook niet uit over eventuele andere taken binnen de club”, aldus Willems.

Slechts twee dagen later kreeg hij een telefoontje van oude bekende Jurgen Belfor. De twee kenden elkaar van Zeeburgia. Belfor, momenteel technisch coördinator bij Real Sranang, had een overeenkomende visie met die van Willems, waarna Willems na een korte bedenktijd overstag ging. “Voor iedere trainer en ook zeker voor mij is het belangrijk dat je jezelf kan terugvinden in de visie van de club. Dat gevoel was bij Real Sranang heel goed en ik hoop dat we samen de club naar een hoger niveau kunnen tillen”, hint de hoofdtrainer op een van de belangrijke doelstellingen.

Trots
Ook technisch coördinator Jurgen Belfor is erg verheugd met de samenwerking: “We zijn als club heel trots dat Menno onze trainer wordt. Hij heeft een mooie staat van dienst, vooral als speler en daar zijn we heel blij mee. We hopen dan ook samen op de langere termijn iets op te bouwen.”

Belfor is al volop met die toekomst bezig, zo haalde hij naast trainer Willems met Guininho Wongfat en Adham ben Chenna Serrouk namelijk meteen twee spelers van Zeeburgia binnen. Ook Gino Pique (Blauw-Wit Beursbengels), Virgil Daniël (CTO’70) en Jamal Moestalam (FC Almere) komen de club versterken.

Tekst: Mitch Marinus

Real Sranang na afscheid van Julius Sandaal op zoek naar nieuwe trainer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)