Mentale klap voor JOS na verspelen riante voorsprong

In de zondag hoofdklasse wist JOS/Watergraafsmeer een overwinning weer niet over de streep te trekken. Tegen SDO speelden de mentale weerbaarheid en de fysieke gesteldheid de ploeg van Roy van der Mije opnieuw parten. Het werd uiteindelijk 2-2, nadat er na een kwartier een 2-0 voorsprong op het scorebord stond.

“Je mag niet moedeloos worden”, was het eerste wat Van der Mije na afloop zei. Zijn gezicht vertelde echter een ander verhaal. Het was namelijk om moedeloos van te worden. Vooral op mentaal vlak zakte JOS volledig door het ijs en mag het nog van enig geluk spreken dat het 2-2 bleef. “De emotie neemt bij ons gewoon de overhand. We zijn met andere dingen dan waar we mee bezig moeten zijn.”

Foto Mario Wormhoudt: Raymond Fafiani

Het resultaat is een schamel puntje waar dat er, op basis van de eerste helft, drie hadden moeten zijn. JOS schoot furieus uit de startblokken en legde SDO volledig haar wil op. Nadat een kopbal van De Bruijne door doelman Donovan Wal via de lat over werd getikt viel het doelpunt alsnog een minuut later. In de zevende minuut verstuurde Raymond Fafiani een uitstekende pass. Reggie Schaap troefde Rowell van der Meer af en lobte de bal over Wal heen voor de 1-0.

Doelrijpe kansen voor Fafiani, Renger en Tiago dos Santos bleven nog zonder succes, maar toen Patrick Lokken heel hard de 2-0 binnen schoot, leek er niets aan de hand voor de Amsterdammers. SDO kreeg welgeteld één kans via Kick van Aelst waar doelman Dirven uitstekend op reageerde. Dat het bij rust ‘slechts’ 2-0 was, kon een wonder genoemd worden.

Foto Mario Wormhoudt | Toen alles nog goed ging. Lokken en Renger vieren de 2-0 voorsprong

Van der Mije: “Na rust vervallen we in hetzelfde gedrag als de voorgaande weken. We coachen niet meer positief en komen fysiek dan ook ineens te kort. Achteraf mogen we nog blij zijn dat we een punt hebben overgehouden aan dit duel.”

JOS leek in niets meer op de ploeg die de eerste helft speelde. Langzaam vloeiden de krachten weg en kreeg werd het coachen van elkaar steeds negatiever. Toen Micha Fokker, die van de laatste linie was doorgeschoven naar de spitspositie, de 2-1 maakte zagen de Amsterdammers de bui al hangen. Eerst zag Desley Groenewegen zijn schot nog, via een hoofd, naast gaan, maar een kwartier voor tijd maakte Rick van der Velden de op dat moment verdiende gelijkmaker (2-2).

Foto Mario Wormhoudt: Geel voor Roy Bussman in de slotfase, waardoor hij volgend week geschorst is

In de slotfase hoopte alles en iedereen dat JOS stand kon houden. Schaap raakte nog wel de paal en Fafiani schoot in het zijnet. De grootste kans was echter voor SDO, maar uit een corner schoot Dwight Oehlers een niet te missen kans van dichtbij hoog over. Van der Mije: “Het worden zware weken.”

Er staan momenteel zes ploegen op 29 punten (plek 8 t/m 13) en met wedstrijden tegen MSC, Bataven en Alverna voor de boeg (allemaal concurrenten) worden het spannende weken. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag hoofdklasse.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)