‘Mentaliteit’ Olympia Haarlem wint het van ‘kwaliteit’ RODA’23

De ongeslagen reeks van RODA’23 in 2017 heeft zijn Waterloo gekend in Haarlem. De ploeg van Cor ten Bosch ging op bezoek bij Olympia Haarlem met 2-1 onderuit en verzuimde daardoor de derde plaats over te nemen van DWS. De Bovenkerkers staan nu op een zesde plaats in de zondag derde klasse C.

“Dit is een hele rare afdeling. Op kwaliteit alleen red je het niet. De mentaliteit wint het vaak van de kwaliteit, zoals nu”, is Ten Bosch duidelijk na de nederlaag. “We hebben een aardige ploeg, maar we zijn te wisselvallig. Onze oudste speler is 27 jaar (Tim Steij), de jongste van Olympia Haarlem is net zo oud. Tegen de grotere ploegen doen we het goed, maar tegen de ‘iets kleinere’ ploegen laten we het liggen. Misschien dat we door de goede reeks iets te gemakzuchtig zijn geworden.”

Vooral in de eerste helft was dit zichtbaar. “Het was niet om aan te zien. Zo slecht, van beide kanten. Het leek wel zomeravondvoetbal”, zag de oefenmeester. “We dachten er iets te makkelijk over, terwijl een wedstrijd vanaf minuut één begint.” De kansen waren spaarzaam aan beide kanten. RODA’23 kwam niet verder dan een paar speldenprikjes van Junior Tiller en Tim Steij.

In de rust greep Cor ten Bosch in door twee keer te wisselen – Patrick Engelmoer en Melvin Joling voor Tim Engeln en Lennart Rust – waarna de gasten iets beter aan de tweede helft begonnen. Een schitterende vrije trap van Donovan Mijnals zorgde er echter voor dat RODA’23 tegen een 1-0 achterstand aankeek. Niet veel later kwamen de gasten op gelijke hoogte. Daan Post rondde een goed uitgespeelde aanval af: 1-1.

“Als je weet dat er niets te halen valt, wat een keer kan gebeuren, moet je slim zijn om een puntje eruit te kunnen slepen.” In plaats daarvan profiteerde Olympia Haarlem snel na de gelijkmaker van een lichte onachtzaamheid in de Bovenkerkse defensie. Mijnals gaf een vrije trap hard voor het doel en van dichtbij gleed Faruk Yurdakan de 2-1 binnen.

RODA’23 slaagde er niet meer in om deze achterstand goed te maken. Buiten een paar hoekschoppen was de grootste kans voor invaller Joling, die de bal oog-in-oog met de doelman iets te ver van zijn voet af liet springen. “Ik moet de jongens wel een compliment maken dat ze er alles aan hebben gedaan om alsnog een resultaat eruit te kunnen halen. Ze zijn het grasveld, wat overigens niet goed bespeelbaar was, niet gewend. Alleen mag dat geen excuus zijn. Een nederlaag kan een keer gebeuren, maar van Olympia Haarlem hadden we niet hoeven verliezen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)