Merkwaardige dag NFC

NFC heeft  in de zaterdag derde klasse B met maar liefst 9-1 gewonnen van Fortius. Een dag die dramatisch begon voor trainer Bart van Den Bosch eindigde op deze manier toch nog goed. NFC stond trouwens wel met 0-1 achter.

“Al om elf uur stond ik voetbalschoenen te kopen voor mezelf. Ik heb maar tien man”, laat trainer Bart van den Bosch weten. De trainer, die vroeger op het hoogste amateur niveau speelde, moest zelf meespelen om zijn team te completeren. “Het is te triest voor woorden maar ik heb gewoon echt niemand meer. Veel geblesseerden en ene geschorste speler en we hebben geen tweede selectie team dus ik zal wel moeten”.

Voor een ploeg die de ambitie heeft om te promoveren naar de tweede klasse is deze situatie verre van ideaal. Een speler die net terug is van drie maanden reizen door Azië (Michael Lippens) moet noodgedwongen in de basis beginnen en de eigenlijk geblesseerde Jacco Tolman begint toch maar aan de wedstrijd. Zo kan Van den Bosch, met kicken en shirt aan,  toch plaats nemen naast zijn assistent Patrick Lokken. Veteraan Ron de Vries is opgetrommeld om in ieder geval een extra wissel te hebben (zie foto).

Na een kwartier komt NFC op achterstand. “Maar eigenlijk hadden we toen al met 3-0 voor moeten staan”, zegt Van den Bosch. “Ik wilde al warm gaan lopen want dit ging niet goed. Gelukkig hebben ze het snel hersteld en kon ik rustig blijven zitten”. Van de 31ste tot de 40ste minuut scoorden de Amstelveners drie keer. Van den Bosch: “Bij Fortius zag je toen de koppies al hangen en ze begonnen tegen elkaar te schreeuwen. Toen we voor rust ook nog 4-1 maakten was het helemaal gedaan”.

“In de tweede helft deed Fortius er helemaal niets meer aan en had het zelfs wel 18-1 kunnen worden”.  Michael Lippens scoorde vier keer en had twee assists. “Hij speelde echt slecht”, zegt zijn trainer na afloop serieus. De overige treffers kwamen op naam van Maarten Zwaan, Leon van Delft, Jacco Tolman, Diego Medina en Marcel Wennekes.

Door de nederlaag van RKAVIC tegen EDO is NFC nu koploper in de strijd om  de derde periode. Volgende week staat de Amstelveense derby tegen RKAVIC op het programma.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)