Home / Algemeen / Met drie treffers zet SDZ LSVV aan de kant

Met drie treffers zet SDZ LSVV aan de kant

Vorige week verloor SDZ in extremis, in de laatste paar minuten boog Assendelft een 3-2 achterstand om in een 3-4 voorsprong. SDZ heeft het zure gevoel van de vorige speelronde weggespeeld. Op Sportpark Transformatorweg werd LSVV uit Zuid-Scharwoude met 3-0 verslagen.

“Over negentig minuten waren we wel de ploeg die wilde voetballen. Ondanks dat de tegenstander ook wel mogelijkheden kreeg om te scoren”, lichtte Thijs Sluijter na afloop toe. “We wisten op het middenveld steeds vrije man te vinden, waardoor we onze  aanvallers diep konden sturen.” Vorige week tegen Assendelft liep SDZ in het mes, doordat de Amsterdammers onrustig werden.  “Hadden afgesproken om vandaag te blijven te voetballen, ondanks de stand.”

Laat in de eerste helft maakte SDZ de openingstreffer. Jahwar Ahannach zette druk op doelman Martijn Veldboer onderdruk. De doeltrap van de keeper belandde bij Maxim van der Meer, die de 1-0 binnen schoot. Sluijter sprak in de rust zijn spelers toe, dat het team moest aanzetten om de 2-0 te maken.  De oefenmeester zag zijn wens vijf minuten na rust werkelijkheid worden. Robbin Kleefstra maakte in het tweede bedrijf de tweede treffer voor SDZ.  “Een mooie aanval over rechts. De bal werd voorgegeven op spits Maxim (van der Meer, red.), die gaf gaf op Robbin (Kleefstra, red.). En hij schoot onze tweede treffer binnen”.

Sluijter zag vervolgens LSVV meer in de wedstrijd komen, de ploeg ging opportunistischer spelen. “We wonnen minder tweede ballen. Wel hielden we onze hoofd koel en bleven verdedigend staan.” Aan het eind van de wedstrijd kwam SDZ zelfs nog op een 3-0 voorsprong. Jumairo Lith gaf voor waardoor spits Van der Meer zijn tweede van de middag kon maken.

Met de nodige muziek werd de overwinning door de manschappen van Sluijter gevierd. “Knappe overwinning, drie goals gemaakt en het zure gevoel weggespoeld. Groot feest in de kleedkamer, zo’n overwinning is goed voor het teamgevoel.”

Voor SDZ deze week geen midweeks duel, de ploeg is niet meer actief in de districtsbeker. Volgende week speelt SDZ een uitwedstrijd bij Hillegom. De ploeg uit de Bollenstreek speelde dit weekend 2-2 gelijk op bezoek bij AGB. Bekijk hier de overige uitslagen, standen en het programma in Zondag 1a

Foto’s door Michel Bes, bekijk al zijn foto’s hier.

AGB houdt maar 1 punt over aan duel met Hillegom

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ