Metamorfose bij De Dijk

Zondag eersteklasser De Dijk zal komend seizoen een ware metamorfose ondergaan. Aan het eind van dit seizoen neemt het in ieder geval afscheid van elf spelers. Tot op heden staan daar vier nieuwelingen tegen over. De verwachting is dat er de komende week nog meer mutaties zullen plaatsvinden.

De belangrijkste wijziging is natuurlijk de komst van een nieuwe hoofdtrainer. Drie maanden geleden maakte de club bekend dat Juan Fernandez Coto de vervanger zal worden van Ale van der Zee. Coto zei toen over de selectie: “We hebben momenteel 26 spelers in de selectie. Dat moeten er 18 worden aangevuld met vier jeugdspelers. Ik zal de komende tijd gaan gebruiken om mijn selectie voor volgend seizoen samen te stellen.”

Deze week hoopt Coto zijn selectie rond te hebben. Van de huidige 26 spelers neemt de club in ieder geval afscheid van Marvin Wondel, Mirano Carrilho, Marco Mulder, Nathaniel Cathalina, Randy Sanchez, Dave Louiszoon, Dave Huymans (was al weg), Richard Dirven, Joey Esionye, Clifton Mijnals en Matthijs Kaars.

Met een gedeelte van de resterende vijftien spelers word momenteel nog gesproken over een, eventueel, langer verblijf. Tegen over het verdwijnen van een compleet elftal staat in ieder geval de komst van Kwong Wah Steinraht (aanvaller van Quick Boys, zie elders deze site), Fouad Benfiquera (laatste man van Young Boys), Altje Wiltenburg (middenvelder van De Zouaven) en Tarkan Sahin (rechtsback van Pancratius).

Deze week hoopt de club nog twee spelers aan de selectie toe te kunnen voegen. Daarmee moet de ploeg in staat zijn om volgend seizoen mee te kunnen strijden om het kampioenschap in de eerste klasse.

Later deze week meer over komende en gaande spelers bij De Dijk op deze site.

Foto website De Dijk: fragment uit de wedstrijd De Dijk – ZAP

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)