De Meteoor zet eerste stapje naar lijfsbehoud tegen Zwanenburg

In de zondag derde klasse C heeft De Meteoor het belangrijke degradatieduel tegen Zwanenburg met 4-2 gewonnen. Jongelingen Milad Looyer en Massimo Kammeron hielpen hun ploeg vlak voor tijd naar de zege. De Meteoor heeft nu een voorsprong van drie punten op de nacompetitieplekken. Zwanenburg zakt naar de laatste plaats.

Beide ploegen leken aan het begin weinig last te hebben van de spanning die er op deze wedstrijd stond. Na ruim twintig minuten spelen prijkte de 2-2 stand op het scorebord. Zwanenburg nam de leiding door een benutte vrije trap van Melvin van den Bosch. Zijn inzet was niet hard maar doelman Robin van Zwieten liet de bal onder zijn lichaam het doel ingaan. De Meteoor rechtte de rug en Donny Geel stond op de goede plek nadat Milad Looyer op doelman Rene Jonker was gestuit: 1-1.

meteoor 1

Wie had gedacht dat de thuisploeg het heft in handen zou nemen had het mis. Bij een voorzet werd  van Zwieten dusdanig gehinderd door ploeggenoot Donny Bos waardoor de keeper de bal niet kon vasthouden. Ruben Karelse maakte dankbaar gebruik van deze fout en schoot raak uit de draai. Zo kon De Meteoor weer een achterstand weg gaan werken en dat deed het al snel. Een minuut later was Donny Geel voor de tweede maal trefzeker en zo stond het weer gelijk. Ruben Karelse was tot tweemaal toe ook dichtbij zijn tweede doelpunt. Eerst ging zijn kopbal net naast en bij een voorzet miste hij de bal volledig.

meteoor 3

Na de rust trok De Meteoor de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Donny Geel werkte zich op de achterlijn knap langs zijn tegenstander en legde de bal terug op de inlopende Romano Macnack. Hij slaagde er niet in om de bal laag te houden. Uitblinker Geel moest zich al snel laten vervangen met een hamstringblessure. Een fikse tegenvaller voor trainer Gerrie Breugem, die ook Jordi Beugel en Danny Lorent uit zag vallen in de tweede helft. De Meteoor bleef desondanks de betere ploeg. Zwanenburg was nog wel een paar keer dreigend in de tegenaanval maar hier bleef het ook bij. De ploeg van Mehmet Simsek legde een zeer povere tweede helft op de mat.

meteoor 2

Donny Goos kon na een mooie individuele actie uithalen met zijn linkerbeen. Rene Jonker zag de bal tot zijn opluchting langs de verkeerde kant van de paal gaan. Milad Looyer werd uiteindelijk de gevierde man van de De Meteoor door vijf minuten voor tijd de 3-2 tegen de touwen te schieten. In een hectische slotfase waarin scheidsrechter Smit veel onnodige kaarten trok, waaronder de tweede gele kaart voor Looyer, speelde De Meteoor de wedstrijd professioneel uit. Invaller Massimo Kammeron mocht ook nog zijn doelpuntje meepikken nadat hij de bal ontfutselde van Jonker en de bal in een leeg doel kun schuiven. Dit was ook gelijk het laatste wapenfeit van deze wedstrijd want Smit blies meteen het eindsignaal.

Verslag: Maarten Daniëls

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!