Home / Algemeen / Michael Pereira met traptechniek belangrijk voor Buitenveldert

Michael Pereira met traptechniek belangrijk voor Buitenveldert

Michael Pereira had zaterdag met twee prachtige goals een belangrijk aandeel in de 4-1 zege van Buitenveldert op HBOK. De 20-jarige verdediger is dit seizoen uitgegroeid tot vast basisspeler in het elftal van Wilfred den Breejen. De knappe zege op de Zunderdorpers hoopt hij de komende periode door te kunnen trekken op weg naar handhaving in de zaterdag tweede klasse A.

“Het waren twee heerlijke goals”, geniet Pereira nog even na van zijn eerste twee doelpunten dit seizoen. Hij opende de score (1-0) en gooide de wedstrijd op slot (4-1). “Ik had eerst nog pech dat een vrije trap daarvoor de lat raakte, maar de tweede vrije trap ging er gelukkig wel in. Ik zag een gat en daar kwam de bal ook precies. De tweede goal was helemaal lekker. De bal kwam perfect voor mijn voeten. Ik dacht niet na en haalde gewoon uit. Hij vloog er mooi in. Het was wel verrassend dat ik twee keer scoorde, want normaal scoor ik eigenlijk nooit.”

Foto Rikus de Lange

De 20-jarige linkspoot speelt dit seizoen meestal als linksback, maar kan ook op het middenveld uit de voeten. “Normaal maak ik mijn minuten op de linksback, tegen HBOK moest ik door omstandigheden op het middenveld spelen. Dat ging goed. Mijn trap met links is denk ik een wapen en één van mijn kwaliteiten. In de voorbereiding bleek dat ik de beste trap van de selectie had en met spelhervattingen probeer ik belangrijk te zijn. Vorig seizoen had ik het nog moeilijk en speelde ik niet altijd, maar dit seizoen speel ik eigenlijk alles en gaat het goed.”

Pereira hoopt dat hij zich met Buitenveldert kan handhaven in de zaterdag tweede klasse A. De Amsterdammers hebben een voorsprong van zeven punten op de nacompetitiestreep. “We moeten ons met dit team zeker kunnen handhaven. We zullen daarvoor nog wel een goede derde periode moeten draaien. Het is lekker dat we die goed begonnen zijn tegen HBOK. Ik hoop dat we dat zaterdag tegen OSV kunnen voortzetten.”

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)