Home / slideshow / Michaelis tekent bij Go Ahead Eagles: “OFC gunt mij deze stap”

Michaelis tekent bij Go Ahead Eagles: “OFC gunt mij deze stap”

Mitchel Michaelis sluit deze zomer aan bij de selectie van Go Ahead Eagles. Het betekent voor OFC dat de doelman definitief niet bij de club terugkeert. “Ik heb hard gewerkt om deze stap te zetten, dus ik ben mega blij”, stelt Michaelis.

De 27-jarige doelverdediger is een jeugdexponent van FC Volendam, waar hij de afgelopen jaren tot de eerste selectie behoorde. Deze zomer kwam hij echter transfervrij te staan, waardoor hij op zoektocht ging naar een nieuwe club. Tegelijkertijd sloot hij bij OFC aan, waar hij in het seizoen 2015-2016 ook al een jaar speelde. Michaelis beloofde de club dat, mocht de doelman geen nieuwe profclub vinden, hij volgend seizoen voor OFC zou uitkomen. Na twee weken te hebben meegetraind bij Go Ahead Eagles, mocht hij echter definitief bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie aansluiten.

“Natuurlijk was OFC teleurgesteld en vond de club het jammer”, vervolgt Michaelis. “Tegelijkertijd geven ze aan het me allemaal te gunnen. Ik ken de mensen binnen de club goed, en die wensen me stuk voor stuk succes.” Toen Michaelis bij OFC aansloot, had hij naar eigen zeggen nog geen contacten met andere profclubs. “Destijds speelde er nog niets, waardoor OFC hoopte dat ik komend seizoen zou blijven. Totdat ik dus stage kon lopen bij Go Ahead Eagles en mezelf kon bewijzen. Gelukkig is dat gelukt.”

Michaelis maakt zich op voor een uitdagende concurrentiestrijd. “Go Ahead Eagles heeft Jay Gorter, een talentvolle jongen uit Purmerend. Een tijdje geleden heeft de club met hem verlengd met de mogelijkheid om eerste keeper te worden. Daarom is het aan mij om mezelf op de juiste momenten te laten zien en met hem de concurrentiestrijd aan te gaan.” De concurrentie moet ervoor zorgen dat Go Ahead Eagles volgend seizoen de hoge ambities kan waarmaken. “Promotie is sowieso de doelstelling. In eerste instantie gaan we voor de eerste plaats, maar anders gaan we gewoon vol voor de play-offs. Daar kan alles gebeuren.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Oud-OFC’er Tim Ruder duikt op bij Flamingo’s 64

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC