Oud-OFC’er Tim Ruder duikt op bij Flamingo’s 64

Voormalig OFC’er Tim Ruder verdween aan het begin van het afgelopen seizoen plots uit de selectie van de club. De inmiddels 30-jarige buitenspeler dook deze zomer echter weer op met een overstap naar Flamingo’s ’64, uitkomend in de vierde klasse. Aan Het Amsterdamsche Voetbal vertelt hij de reden van zijn vertrek bij de Oostzaanse vereniging.

Hoewel Ruder aan de start van het voetbaljaar 2019-2020 stond ingeschreven bij OFC, maakte hij in de voorbereiding een andere keuze. “Ik heb bij de club aangegeven dat mijn aanwezigheid lastig ging worden. Sinds anderhalf jaar heb ik namelijk een eigen onderneming en daarnaast heb ik nog eens twee jonge kinderen, waardoor het voor mezelf te druk werd. Het was niet meer in balans.” Hij besloot daarom om zich voor zeker een jaar op zijn zaak én gezin te storten. Ruder had in die periode weinig tijd om het voetbal te missen. “Ik houd onwijs van de sport, dus als ik een balletje trap op een veld dan krijg ik er natuurlijk weer zin in. Maar door de drukte heb ik het eigenlijk geen moment kunnen missen. Natuurlijk zou het leuk zijn om weer op een hoger niveau te spelen, maar het valt nu gewoon niet meer te combineren met hoe druk het nu is. Ik sluit het niet uit, en zou het zeker leuk vinden, maar dan moet het wél Tweede Divisie-niveau zijn.”

De aanvaller werd de afgelopen periode gepolst door verschillende clubs om bij de selectie aan te sluiten, maar Ruder kón geen ‘ja’ zeggen. “AFC ’34 benaderde mij bijvoorbeeld om naar de club te komen. Dan kon ik wat minder trainen en was het niet erg om wedstrijden te missen, maar als ik ergens speel voel ik een verplichting en verantwoordelijkheid naar mijn team toe. Dat zou niet ten gunste komen van mijn bedrijf en gezin.” Desondanks committeert Ruder zich komend seizoen wél aan een club.  “Ik ken wat jongens die bij Flamingo’s spelen. Een vriend heeft me gevraagd om mezelf bij de club in te schrijven. Bij de trainer heb ik aangegeven dat ik me dan wel inschrijf, maar dat ik alleen meedoe op de momenten dat het kan. Het is absoluut niet zo dat ik vanaf nu elke wedstrijd speel.”

In de toekomst denkt Ruder ooit weer op een hoger niveau terug te keren, al bindt hij zichzelf nergens aan vast. “Binnen het bedrijf proberen we steeds meer facetten door anderen te laten oppakken. Wellicht is het daarom over een jaar rustiger, dat ik het dan weer volledig oppak. Nu is het meer dat ik in de tijd dat ik voetbal mis, lekker een balletje kan trappen.” Ruder is ervan overtuigd dat hij het niveau nog altijd aan kan. “In principe ben ik nog steeds fit, dus als ik het zou willen dan kan ik het aan. Alleen ik moet kijken hoe het met mijn tijdsindeling gaat. Mijn kinderen worden natuurlijk groter. Als het met het bedrijf gaat zoals we dat willen, dan gaat dat misschien ook minder tijd kosten.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

OFC versterkt zich met Ogulcan Sadiroglu

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC