Michal Kocon neemt FC Aalsmeer met vier treffers bij de hand

Het kon niet op voor Michal Kocon. De aanvaller van FC Aalsmeer vierde zijn dertigste verjaardag met vier treffers tegen Westlandia. Door een 5-1 overwinning blijft de ploeg van Cor van Garderen in het spoor van koplopers Sportlust’46 en ARC.

De wedstrijd tegen FC Breukelen (0-0), waarin kans op kans werd gemist, blijkt een goede test te zijn geweest. Lilinho Martins revancheerde zich vorige week met een hattrick tegen Zwaluwen’30 en nu haalde Kocon (die vrijdag jarig was) zijn gram. Het duurde tot de 24ste minuut voordat de Poolse aanvaller de score opende. Na goed drukzetten kwam de bal terecht bij Lilinho Martins, die zijn schot gekeerd zag worden. Kocon pikte de bal op in de rebound en schoot de 1-0 binnen.

Vlak daarna was hij opnieuw trefzeker. Kocon kreeg de bal na een goede combinatie terug en omspeelde Westlandia-doelman Marcel Janssen voor de 2-0. “We speelden echt fantastisch”, glunderde Van Garderen. “Helaas verzaken we om de wedstrijd dan al te beslissen.” Terwijl het wachten was op de 3-0 en 4-0, kwam Westlandia verrassend terug in de wedstrijd. Doelman Nick van der Wiel schatte een voorzet van Angelo Groen verkeerd in: 2-1.

Die tegentreffer vlak voor rust was een klein smetje. Al snel werd dit opzij gezet en ging FC Aalsmeer na de hervatting onverstoord verder, aan de hand van Kocon. Lulinho Martins brak door aan de linkerkant, ging op het doel af en gunde de 3-1 aan de meegelopen Kocon. Uit de rebound van een gekraakt schot maakte de aanvaller even later zelfs zijn vierde van de middag.

Maar niet alles wat hij aanraakte veranderde in goud. “Hij kreeg nog een enorme kans op de vijfde, alleen schoot hij een meter voor het doel naast”, bleef Van Garderen nog een beetje kritisch. De vijfde treffer viel alsnog en kwam op naam van Daan van Huffel. De linksback bekroonde een fraaie solo vanaf eigen helft met een diagonaal schot. “Die jongen speelt al weken erg goed en heeft weer een lach op zijn gezicht. Daar geniet ik zo van.”

Overigens moest FC Aalsmeer het duel eindigen met negen man. Sander Aznar Martinez kreeg zijn tweede gele kaart voor een sliding op de bal en ook Van der Wiel moest vroegtijdig inrukken. De sluitpost zou bij een strafschop van Stefan Bron (bij een 4-1 stand) te vroeg van zijn lijn zijn gekomen, schoot uit frustratie de bal weg en dat kwam hem op zijn tweede kaart te staan. Reservedoelman Colby Harmon pakte overigens, koud in het veld, de tweede penalty van Bron.

De Aalsmeerders staan na vier wedstrijden met tien punten op een derde plaats, twee punten achter de foutloze koplopers Sportlust’46 en ARC. Volgende week komt CSW op bezoek. “We zijn op dreef”, blijft Van Garderen nuchter. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.