Michel Klijnzoon (Fortius): “We hebben een verjongingskuur nodig”

Fortius staat voor een grote uitdaging. De club uit Amsterdam-Oost moet verjongen en is daarvoor opzoek naar nieuwe aanwas. De spelersgroep van Fortius, die al lang bij elkaar is, is door de jaren heen verouderd en dus wil trainer Michel Klijnzoon graag jonge spelers aan zijn selectie toevoegen.

“We hebben momenteel een lichting waarvan sommige al tien jaar bij ons spelen. de meeste spelers zijn dertig of nog ouder en zullen, met alle respect, op termijn dus een niveau lager moeten gaan spelen. Dat realiseren deze spelers zich ook terdege en zij zijn zo langzamerhand bereid het stokje over te dragen aan een nieuwe lichting”, aldus trainer Klijnzoon.

Fortius heeft momenteel geen A-junioren waardoor de natuurlijke doorstroming bij de derdeklasser ontbreekt. “Bij ons stagneert het eigenlijk bij de B-junioren. We hebben heel veel verschillende clubs op ons Sportpark en het lukt blijkbaar niet om A-jeugd aan ons te binden, terwijl we heel duidelijk een verjongingskuur nodig hebben.”

Foto Mario Wormhoudt
Foto Mario Wormhoudt

Fortius promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de derde klasse waar het het dit seizoen naar behoren doet. Ondanks de goede resultaten vind trainer Michel Klijnzoon het toch tijd voor een impuls van jongere spelers. “We zijn zeker opzoek naar nieuwe spelers die bij ons op niveau willen voetballen. Er zijn in de buurt ploegen die op een lager niveau spelen en ploegen zoals WV-HEDW en Zeeburgia die op hoog niveau spelen. Wij zitten daar precies tussenin waardoor het voor veel jonge spelers een interessante stap zou kunnen zijn.”

“We hebben al een aantal jongens die nu meetrainen om te kijken of ze het leuk vinden en of ze het niveau aankunnen. Maar ik kan me voorstellen dat er genoeg jongens zijn die nu in een tweede elftal spelen en het leuk lijkt om ook een keer in de standaardklasse uit te komen.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!