Home / Algemeen / Michel Klijnzoon (Fortius) beëindigt trainersloopbaan na dit seizoen
Foto Mario Wormhoudt

Michel Klijnzoon (Fortius) beëindigt trainersloopbaan na dit seizoen

Fortius-trainer Michel Klijnzoon zal het trainerschap na dit seizoen vaarwel zeggen. Afgelopen zondag heeft hij zijn spelersgroep medegedeeld dat er vanaf de zomer een ander gezicht voor de groep zal staan.

“Volgend jaar kan ik het voetbal niet meer combineren in verband met werk, maar ook met privé-omstandigheden”, legt de oefenmeester uit. “Het voetbal kan ik er niet half bij doen en met name zaken daarbuiten hebben mij deze beslissing doen maken.”

Voordat Klijnzoon bij Fortius aan de slag ging in de zomer van 2014, was hij werkzaam bij AS’80 in de zondag vierde klasse. De overstap van Almere naar de Amsterdamse club zou een succesvolle zijn, want in het eerste seizoen promoveerde hij naar de zondag derde klasse. Nadat hij met Fortius op een vierde plek was geëindigd werd via de nacompetitie de stap omhoog gemaakt.

Het eerste seizoen in de zwaardere derde klasse werd afgesloten met een plek in de middenmoot. Net boven de nacompetitiestreep eindigde Fortius op een negende plaats. In het huidige seizoen wil het echter nog niet echt vlotten, want de oefenmeester staat voorlaatste en zijn ploeg kreeg afgelopen weekend met 7-0 klop van FC Weesp.

Toch houdt hij hoop om in zijn laatste seizoen als trainer nog een prestatie neer te zetten. “Ik ga mijn stinkende best doen om met de ploeg in de derde klasse te blijven”, klinkt het zelfverzekerd. “Voor de winterstop hebben we goede wedstrijden gespeeld, die we afwisselden met zwakkere. Als we nu het geloof terug weten te krijgen binnen de ploeg, dan gaan we nog van ons laten horen.” Dat wordt een opgave, maar het zit onderin dicht bij elkaar. De dertiende plaats van Fortius en de zevende plaats van Sporting Martinus heeft een gat van slechts vier punten. Dat biedt kansen, denkt ook Klijnzoon. “We gaan nu hard trainen en goede afspraken maken, dat is de basis. We gaan nog van ons laten horen.”

Kijk hier voor de uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Tekst Jimmy Miltenburg
Foto Mario Wormhoudt

Send this to a friend