Michel Nok nieuwe trainer Legmeervogels: “Ben mijn hele leven al met voetbal bezig”

Michel Nok is met ingang van komend seizoen de nieuwe eindverantwoordelijke bij Legmeervogels. De 45-jarige Nok was hiervoor al betrokken bij de club uit Uithoorn als trainer van het tweede elftal. Het bestuur van Legmeervogels is zeer content met de aanstelling van Nok als vervanger voor de naar VVSB vertrokken Jack Honsbeek.

Nok werd vorig seizoen binnengehaald als trainer van het tweede elftal en wordt nu naar voren geschoven als hoofdtrainer. “Ik heb er heel veel zin in, maar echt spannend vind ik het niet. Ik ben hiervoor ook al trainer geweest bij Bijlmer, Real Sranang, Nieuw-Utrecht, Telstar en Almere. Daarnaast heb ik zelf ook in het betaald voetbal gespeeld en de laatste jaren van mijn carrière was ik nog actief in de Hoofdklasse. Ik ben mijn hele leven al met voetbal bezig.”

Honsbeek maakte vorig week bekend volgend jaar naar VVSB te vertrekken, waarna de Uithoorners in rap tempo een nieuwe trainer wisten te vinden. “De club had al eerder geïnformeerd of ik bij een mogelijk vertrek van Jack zijn taken wilde overnemen. Het was even wikken en wegen omdat ik ook druk bezig ben met mijn eigen bedrijf, m-m entertainment. Ik heb gekeken of het mogelijk is dit te combineren, omdat er natuurlijk een stuk meer tijd in gaat zitten. Uiteindelijk hebben de club en ik elkaar gevonden en waren we er snel uit.”

Onder leiding van Honsbeek bereikte Legmeervogels vorig seizoen de eerste klasse en Nok hoopt zijn werk de komende jaren voort te kunnen zetten. “We willen in eerste instantie een stabiele eersteklasser worden en daarna richting de Hoofdklasse gaan. We moeten wel realistisch blijven, want we zijn pas net gepromoveerd. Uiteindelijk willen we omhoog kijken en hopen we ooit die stap te kunnen maken. Jack heeft de club de afgelopen jaren op de kaart gezet en ik hoop dat ik daarop kan voortborduren, maar Jack is Jack en ik ben Michel Nok, dus ik zal er mijn eigen invulling aangeven.”

Legmeervogels bezet momenteel de zevende plaats in de competitie en Nok hoopt volgend seizoen ook in die klasse te kunnen uitkomen. “Het is zit op het moment allemaal dicht bij elkaar en we hebben nog een lastig programma, dus er is altijd een mogelijkheid dat het slecht afloopt. Ik ga er gewoon vanuit dat het elftal zich dit seizoen weet te handhaven.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto boven: Legmeervogels, met Michel Nok in het midden

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!