Mick Christophersen loodst De Dijk met hattrick naar eerste overwinning

Eindelijk heeft De Dijk de beloning gekregen voor het harde werk van de laatste weken. Op bezoek bij ASWH greep de ploeg van Kees Oostermeijer de eerste zege in de Derde Divisie. Mick Christophersen was met een hattrick de grote man aan Amsterdamse zijde: 1-4.

De zege zorgde voor een enorme moraalboost bij De Dijk. “We zaten een paar keer dichtbij en hadden het gevoel dat het nu ging gebeuren”, zei Christophersen. De jonge aanvaller was vlak voor rust uit een scherpe tegenaanval belangrijk met een openingstreffer. “Een lekker moment om te scoren. De ontlading was ook groot. Je werkt hier de hele tijd naartoe. Dan voelt het geweldig.”

De voorsprong gaven de bezoekers niet meer uit handen. Vlak na de theepauze strafte Christophersen een slippertje van ASWH-doelman Stef Doedee genadeloos af:0-2. ASWH hoopte de spanning met een aansluitingstreffer van Lars Bosscha terug in de wedstrijd te brengen, maar tien minuten voor tijd gooide Kubilay Koylu het duel definitief in het slot: 1-3. Uiteindelijk voltooide Christophersen in de slotfase zijn hattrick om de eindstand op 1-4 te bepalen.

“We hebben in de kleedkamer een flink feestje gemaakt”, klonk het opgetogen. Door de overwinning hebben de Amsterdammers bovendien de rode lantaarn overgedragen aan Eemdijk. De Dijk staat nu met zes punten uit veertien wedstrijden op de voorlaatste plaats.

Volgende week komt gedeeld koploper Quick Boys op bezoek aan de Schellingwouderdijk, een week later treft De Dijk met Noordwijk de andere koploper. “Twee moeilijke tegenstanders, maar we hopen de lijn door te kunnen trekken. Tegen Quick Boys en Noordwijk hebben we niets te verliezen. Ieder punt dat je pakt, is een gewonnen punt. En de druk van de eerste overwinning is eraf.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.