Mick van Moerkerk schiet WV-HEDW naar eerste klasse

WV-HEDW is kampioen geworden van de zaterdag tweede klasse A door de beslissingswedstrijd tegen BOL met 1-2 te winnen. Iedereen maakte zich al op voor een penaltyserie maar Mick van Moerkerk dacht daar anders over. In de laatste seconden van de verlenging wist de aanvaller een vrije trap binnen te schieten waardoor de titel voor WV-HEDW een feit was. De ploeg van Kees Oostermeijer keert na één jaar afwezigheid weer terug in de eerste klasse.

De Amsterdammers waren bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij maar moesten uiteindelijk heel diep gaan om de zege te bewerkstelligen. WV-HEDW kende een droomstart in Edam want al na drie minuten had het een voorsprong te pakken. Mick van Moerkerk schoot de bal van dichtbij op de hand van Rene Rootlieb en scheidsrechter Jansen zag er een strafschop in. Xander Snoek zat er heel dichtbij maar de doelman kon de inzet van Ashraf Azzouz niet keren: 0-1.

Het leek een doelpuntrijke middag te gaan worden want BOL trok de stand al snel gelijk. Een kopbal van Martijn Ton caramboleerde zomaar in de verre hoek via het hoofd van WV-HEDW’er Mick Zwolle. Vervolgens viel de wedstrijd een beetje stil en duurde het tot vlak voor de rust voordat WV-HEDW het heft weer serieus in handen nam. Berend Schoute kopte over op aangeven van van Moerkerk en een poging van Tjeerd Meijer belandde in het zijnet. De laatste mogelijkheid was voor Ruben Loeve die prima combineerde met van Moerkerk. De aanvoerder leek te gaan scoren maar raakte de bal helemaal verkeerd.

WV-HEDW begon ook het beste aan de tweede helft. Schoute was er weer dichtbij, dit keer ging zijn kopbal via de lat over het doel. Het was wachten op meer kansen want het spel speelde zich voortdurend af op de helft van BOL. Die ploeg zakte ver terug en gokte op de lange bal en een bevlieging van topschutter Sietse Brandsma. De spits, die in de competitie goed was voor 32 treffers, kwam echter nauwelijks in het spel voor. De defensie van WV-HEDW slaagde er goed in om hem ver van het eigen doel weg te houden.

In de slotfase zou het aluminium voor de tweede keer een sta in de weg zijn voor WV-HEDW. Van Moerkerk ging maar weer eens aan de wandel en liet een aantal verdedigers van BOL zijn hielen zien. Hij legde de bal af op Azzouz die hard en laag uithaalde, de buitenkant van de paal stond een nieuwe voorsprong in de weg. De druk van WV-HEDW bleef aanhouden maar het maken van een doelpunt wilde niet meer lukken. In de verlenging zou hier verandering in komen.

Mick van Moerkerk legt aan voor de winnende treffer

Na een half uur zonder grote kansen kreeg WV-HEDW een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De eerste poging van Azzouz strandde in de muur van BOL. Volgens de scheidsrechter gebeurde dit wel met de arm waardoor WV-HEDW weer een vrije trap kreeg. Dit keer mocht van Moerkerk het proberen en hij liet alles en iedereen van WV-HEDW ontploffen van vreugde. De uitblinker schepte de bal in de korte hoek: 1-2. Vrijwel meteen hierna klonk het laatste fluitsignaal en kon het feest losbarsten.

Kijk maandag op onze site voor beelden en reacties van deze wedstrijd!

Foto’s: Jan Vonk