Home / Algemeen / Middelbeek geniet nog na van bekerstunt

Middelbeek geniet nog na van bekerstunt

Tegen de verwachting in, behaalde JOS Watergraafsmeer donderdagavond de finale van de KNVB West I-beker. Op eigen veld werd Topklasser Spakenburg met 4-3 verslagen. Een dag na de stunt kijkt trainer Sander Middelbeek terug op een prachtige avond. “We hebben dit voor de club gedaan.”

Het besef komt steeds meer bij Sander Middelbeek hoe knap de bekerstunt is van zijn JOS Watergraafsmeer. “Alle leuke reacties van mensen binnen en buiten de club doen me beseffen dat we een prachtige prestatie hebben neergezet. We doen het speciaal voor deze mensen. Vrijwilligers, supporters, zij verdienen dit. Dat merken de spelers ook. We hadden tegen Spakenburg niets te verliezen en geloofden in een stunt. De outsiderrol beviel ons goed.”

14102012 Sander Middelbeek

In de doelpuntrijke wedstrijd wist JOS Watergraafsmeer knap stand te houden. Na een kwartier kwam de thuisploeg op 2-0, al wist Spakenburg nog voor rust op gelijke hoogte te komen. In de tweede helft liepen de Amsterdammers uit tot 4-2, maar deden de gasten nog wat terug. Nadat de wedstrijd kort werd stilgelegd vanwege onweer zocht Spakenburg in de slotfase naar een gelijkmaker, maar wist JOS Watergraafsmeer de overwinning over de streep te trekken.

In de finale treft de ploeg van Sander Middelbeek opnieuw een Topklasser uit Spakenburg: IJsselmeervogels. De laatste fase van de KNVB-beker West I is geen onbekend terrein voor JOS. “We nemen altijd het bekeravontuur serieus. Vorig jaar strandden we in de kwartfinale, nu verrassen we met een finaleplaats. Het geeft ons wat extra’s, sommige spelers stijgen boven zichzelf uit.”

JOS Watergraafsmeer - Spakenburg

JOS Watergraafsmeer is, met nog drie wedstrijden te gaan, al kampioen in de zondag eerste klasse A. Hierdoor kan de ploeg zich goed voorbereiden op de bekerfinale van 16 mei. “Het zou heel mooi zijn als we ook dan verrassen tegen een Topklasser”, kijkt Middelbeek al vooruit. “We zijn – net als tegen Spakenburg – zeker niet kansloos. Als dan weer alles mee zit, kunnen we als outsider de beker winnen.”

De Amsterdamse club kan zelfs voor een unieke prestatie zorgen. Vlak voor de bekerfinale tegen IJsselmeervogels, speelt het tweede elftal van JOS ook de finale. Zij treffen op 16 mei Roda ’46 uit Leusden in de eindstrijd. “Het tweede elftal is favoriet in hun finale, wij zijn de outsider. Toch zou het fantastisch zijn voor de club als beide elftallen de beker winnen. Dat verdient de club ook.”

Verslag Joachim van der Marck
Foto’s Martin van Zurk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)