Middelbeek: “JOS Watergraafsmeer kan alleen maar winnen”

Zaterdag 17 mei speelt JOS Watergraafsmeer tegen Topklasser IJsselmeervogels in de finale van de district beker op het veld van Huizen. Uiteraard is dit onze wedstrijd van de week. JOS Watergraafsmeer wist in de halve finale te stunten tegen Topklasser Spakenburg, maar of dit weer lukt weet trainer Sander Middelbeek nog niet.

JOS Watergraafsmeer zal aan IJsselmeervogels een zware kluif hebben aanstaande zaterdag. Middelbeek: “Het wordt erg lastig om te winnen. IJsselmeervogels speelt niet voor niets bovenin de Topklasse. Van de tien wedstrijden zouden wij er misschien één winnen. Nu maar hopen dat zaterdag die ene wedstrijd is. ”

Middelbeek

JOS Watergraafsmeer is in de finale logischerwijs de outsider. Dit geeft de ploeg van Middelbeek een hoop rust. Middelbeek: “JOS Watergraafsmeer heeft nu al een fantastisch seizoen. Het eerste draait fantastisch met een kampioenschap en twee periodetitels. Ook het tweede staat in de finale (vrijdag 19:30 uur bij Legmeervogels tegen RODA’46 2) van de beker en het eerste zaterdag team heeft  zich geplaatst voor nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. De wedstrijd tegen Ijselmeervogels is dus een extraatje. We kunnen alleen maar winnen.”

Voor IJsselmeervogels is de beker nog de enige prijs die er dit seizoen te halen valt. Middelbeek: “Ik was afgelopen weekend bij IJsselmeervogels kijken. Ze grepen net naast het kampioenschap en dat was ook aan de sfeer te merken. Wel had iedereen het gelijk over de bekerfinale. Ze gaan er zaterdag dus helemaal voor.”

Middelbeek werd eerder met JOS al kampioen. Zaterdag is dus de kans om de dubbel te halen
Middelbeek werd een maand geleden al kampioen. Zaterdag is dus de kans om de dubbel te halen.

In de halve finale tegen Spakenburg speelde JOS Watergraafsmeer niet zoals ze in de competitie spelen. Ook tegen IJsselmeervogels zullen ze hun spel iets aanpassen. Middelbeek: “Als we zo aanvallend spelen met het risico dat we in de competitie nemen dan gaan we het niet redden. Tegen een Topklasser zal je dan afgestraft worden op al je foutjes. Ik zal mijn team dus anders formeren en mijn speelwijze iets aanpassen. Ik wil mijn spel niet verdedigend noemen. Anders kan je ook niet vier keer scoren tegen Spakenburg.”

Verder beschikt Middelbeek over een fitte selectie. Alleen spits Paul Bekker zal niet spelen. Middelbeek: “Ik heb afgelopen wedstrijd zeven spelers rust gegeven vanwege de bekerfinale. Zelfs met zeven basisspelers minder hebben we gewoon gewonnen. Dat is de kracht van JOS Watergraafsmeer ook dit seizoen. Alle spelers kunnen invallen en het team kan dan nog blijven presteren.”

Onze wedstrijd van de week JOS Watergraafsmeer – IJsselmeervogels begint zaterdag 17 mei om 14.30 op Sportpark de Wolfskamer van SV Huizen. Zondag zal de samenvatting van deze wedstrijd op onze website te zien zijn!

Verslag Rob Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!