Middelbeek (Volendam) krijgt leermeester en broer op bezoek: “Natuurlijk is het speciaal”

Het duel met Swift is komende zaterdag een speciaal onderonsje tussen Sander Middelbeek en twee goede bekenden van hem: zijn leermeester Bart Logchies en broer Martijn (keeperstrainer) komen op bezoek. De trainer van zaterdag Hoofdklasser RKAV Volendam kijkt uit naar het bijzondere weerzien.

Het is niet voor het eerst dat Middelbeek tegenover Logchies en/of zijn broer staat. Het gebeurde jaren geleden al als speler van KBV tegen het Argon van Logchies (trainer) en Martijn Middelbeek (keeper). In 2014 oefende hij ook met JOS/Watergraafsmeer tegen AFC, waar Logchies trainer was geworden. “Natuurlijk is het speciaal, ik denk dat dit niet vaker voorkomt.”

Hij leerde van Logchies de kneepjes van het vak. Als speler van JOS/Watergraafsmeer begon hij met het behalen van zijn trainerspapieren, met Logchies als begeleider. Middelbeek was ook drie jaar zijn assistent in Amsterdam-Oost en nam vervolgens in de zomer van 2011 het roer over. Logchies leerde hem dat geen enkele training of wedstrijd uit de losse pols gaat, dat alles voorbereiding en energie vergt. “Je kan niet zomaar iets doen. Alles moet je goed voorbereiden, de spelers prikken er anders doorheen dat je zomaar wat doet. Er lopen bij ons spelers uit de Eerste, Tweede en Derde Divisie. Die willen serieus aan de slag en presteren, gecombineerd met plezier.”

De promovendus is verrassend goed aan de competitie begonnen. De goede resultaten vallen volgens de oefenmeester te verklaren. Middelbeek zag zijn kampioensploeg van vorig seizoen met de komst van Henny Schilder (FC Volendam), Stefan Plat (Katwijk), Harry Zwarthoed, Maarten Woudenberg (beide De Dijk) en Stan Veerman (Jong FC Volendam) flink versterkt worden. “Volendam is een voetbalgek dorp waarin heel veel kwaliteit rondloopt. De jongens die extra kwaliteit hebben, maar tot dan toe buiten het dorp speelden, die zijn geïnteresseerd geraakt in waar we mee bezig zijn”, legt hij uit. “Ons kampioenskandidaat noemen, is nog vroeg, maar we staan wel gewoon tweede. Ik ben bijzonder positief verrast over onze start.”

Een dag na de wedstrijd zal het nog uitgebreid over de ontmoeting gaan. Dan gaan Sander en Martijn Middelbeek namelijk een neefje helpen met de tuin. Dat kan nog gezellig worden als één van de twee de volle buit pakt. “Het komt ongetwijfeld de komende dagen ter sprake. Dan zouden we gelijk moeten spelen, maar dat ben ik niet van plan”, grinnikt hij. “Als je eenmaal op het veld staat, gaat het om winnen. Dat is en blijft het leukste.”

Foto: Cornell Tol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)