Middelbeek wil met JOS Watergraafsmeer nu ook de beker winnen

Na de titel in de zondag eerste klasse A wil JOS Watergraafsmeer nu ook de beker van het district West 1 winnen. Om de finale moet donderdag (20:00 uur) worden afgerekend met de medekoploper van de zaterdag Topklasse: Spakenburg.

Het duel leeft behoorlijk bij de Amsterdammers. Voor het eerst in de historie van de club staat JOS Watergraafsmeer in de halve finale van de districtsbeker. Trainer Sander Middelbeek: “ Het leeft enorm bij ons.  Niet alleen bij de supporters, maar zeker ook bij de spelers. Zij kijken er al weken naar uit.”

Voor verdediger Alex de Bruijne is het ook nog een treffen met bekenden. Als speler van het nationale Politie elftal neemt hij het op tegen zijn bondscoach. Jochem Twisker is niet alleen bondscoach, maar inmiddels ook hoofdtrainer Spakenburg. Middelbeek: “ Het is natuurlijk prachtig dat we als eersteklasser met drie topklassers strijden om de beker. En dan ook nog eens drie ploegen die nog in de race zijn om kampioen van de Topklasse te worden. Het is echt heel bijzonder voor ons.”

Foto Frank Paridon: In de kwartfinele versloeg JOS eenvoudig het tweede elftal van AFC
Foto Frank Paridon: In de kwartfinele versloeg JOS eenvoudig het tweede elftal van AFC

Vorig seizoen reikte JOS tot de kwartfinale waarin het werd uitgeschakeld door De Zouaven. Dit jaar werd die ploeg in de achtste finale verslagen. Daarna werd Argon uitgeschakeld na het nemen van strafschoppen en in de kwartfinale werd eenvoudig het tweede elftal van AFC verslagen.

Spakenburg is natuurlijk van een heel ander niveau. Middelbeek: “ Ik acht ons niet kansloos. Ik heb ze zaterdag tegen Noordwijk zien spelen en het is heel goed elftal. Ik hoop dat ze meer met een eventueel kampioenschap bezig zijn dan met de beker.”

Mocht JOS weten te winnen van Spakenburg dan treft het op zaterdag 17 mei in de finale de winnaar van het duel tussen GVVV en IJsselmeervogels. Het tweede elftal van JOS heeft zich wel al geplaatst voor de finale. Op vrijdag 16 mei is RODA’46 2 op het terrein van Legmeervogels de tegenstander.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!