Middenvelder Abdel Taki (ZSGOWMS) keert terug bij Zeeburgia

Abdel Taki keert terug op het oude nest. De 31-jarige middenvelder verlaat ZSGOWMS na één seizoen voor een terugkeer bij zondag eersteklasser Zeeburgia.

Taki speelde in het seizoen 2012/2013 ook al voor de Amsterdammers. Zeeburgia eindigde dat seizoen op de tweede plaats in de eerste klasse en dat is bij de middenvelder altijd blijven steken. “We hadden toen een goed team en speelde een prima seizoen, waarin we eigenlijk kampioen hadden moeten worden. Helaas is dat toen niet gelukt. Dus ik hoop dat ik die fout aankomend seizoen kan herstellen.”

Ook afgelopen seizoen greep Taki met ZSGOWMS naast de prijzen. De middenvelder zag het kampioenschap in de zondag tweede klasse B naar Legmeervogels gaan en ook in de nacompetitie lukte het de club uit Amsterdam-West niet om te promoveren. “Het was een teleurstellend seizoen. Vooraf waren de verwachtingen hooggespannen en dat hebben wij als club helaas niet kunnen waarmaken.”

Abdel_Taki_DeKock_ZSGOWMS
Foto: Jeroen de Kock

Taki is bij Zeeburgia zeker niet de eerste versterking. Ruim een nieuwe elftal aan spelers trok de club uit Amsterdam-Oost aan. “Zeeburgia heeft veel ervaring gehaald en er zitten een paar jonge jongens in de selectie. Maar ik zie een brede selectie juist als voordeel. Het is goed als er concurrentie is en iedere positie dubbel bezet is. Niet alleen tijdens de wedstrijden, maar ook voor op de trainingen.”

Zijn nieuwe trainer, Reda Achkari, gaf eerder aan dat als de egotjes aan de kant worden geschoven, Zeeburgia zeker mee moet kunnen doen om de titel. “Daar ben ik het wel mee eens. Om kampioen te worden heb je niet alleen maar goede spelers nodig. De spelers moeten ook weten wat ze wel en niet kunnen en niet na een paar goede wedstrijden naast hun schoenen gaan lopen. De sleutel naar het kampioenschap wordt dat je hard voor elkaar moet werken en jezelf soms ook moet kunnen wegcijferen voor je medespelers.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto boven: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!