Midweekse offday leidt tot een nederlaag voor JOS

JOS Watergraafsmeer onderuit tegen HSC ’21

JOS Watergraafsmeer heeft woensdagavond met 6-0 verloren van HSC’21 in Haaksbergen. Het duel tussen (sub)topper HSC’21 en nummer tien JOS wist nauwelijks op juiste spanning te komen. De ploeg van Cor ten Bosch moest na deze verliespartij op Sportpark Groot Scholtenhagen voor de tweede keer in vier dagen een forse nederlaag slikken.

Sterk begin HSC ’21

Trainer/coach Cor ten Bosch had in zijn opstelling enkele nieuwe namen geposteerd. Zo mochten Nigel Hardenberg en Malcolm Esajas deze woensdagavond wedstrijd aan de aftrap verschijnen. HSC’21 had al gelijk volop de bal en kreeg in het eerste deel van de 1e helft meerdere goede kansen. De druk op het doel van Sudibyo hield aan, na 20 minuten spelen opende HSC’21 de score via Mohamed Iallouchen. HSC’21 bleef daarna de bovenliggende partij en voor rust tilde Jules Stokkers namens HSC’21 de stand naar 2-0.

Lichtpuntje

In de rust wisselde coach Cor ten Bosch eenmaal; Anthony Albert werd gebracht en Ten Bosch liet de rest van de basis ongewijzigd aan de start van de tweede helft. JOS deed vervolgens zo’n 20 minuten prima mee, totdat Yannik de Vries met een droge knal in de verre hoek JOS doelman Edwin Sudibyo kansloos liet: 3-0.

Laatste loodjes

De eerste 70 minuten waren dan al niet al te denderend, in de laatste 20 minuten moest JOS uiteindelijk ongewild nog drie keer aan de aftrap verschijnen. Thuisploeg HSC’21 wist via Michael Wensing, de piepjonge Kevin Stokkingreef (die afgelopen seizoen van 2e klasser PH overkwam), en Yannik de Vries de score op 6-0 te brengen.

Na exact 90 minuten vond scheidsrechter Barry Huizinga het welletjes. JOS blijft door deze nederlaag met vier punten uit vier wedstrijden als middenmoter in het rechterrijtje staan. Aanstaande zondag 11 september speelt JOS de competitiewedstrijd tegen Unitas in Gorinchem (aanvang: 14.00 uur). Bekijk hier alle uitslagen, stand en programma in de Derde Divisie Zondag